2012. május 12.

Räikkönen: Küzdöttünk a beállításokkal

A Lotus E20-as modelljeinek versenytempójában bízik az enstone-i gárda versenyzőpárosa – Kimi Räikkönen és Romain Grosjean úgy érzik, jó esélyük van arra, hogy a negyedik, illetve ötödik helyről rajtolva értékes pontokat szerezzenek a vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

Räikkönen a szombati időmérő edzést követően úgy fogalmazott, voltak kisebb problémák autója beállításával, de így is jó helyről várhatják a barcelonai rajtot.

„Úgy gondolom, volt egy sanszunk arra, hogy bejussunk a legjobb három közé, ám küzdöttünk a beállításokkal” – magyarázta a „Jégember.” „Az időmérőre valamelyest változtattunk az autón, és végül kiderült, hogy jól tettük. Néhány apró hibát vétettem, ami időbe került a Q3-ban.”

A finn hozzátette, a szezon eddig eltelt versenyhétvégéin a csapat autója jobban teljesített a hosszabb etapokon, mint egy körön, ez pedig sokat ígér a holnapi viadalra.

„Majd kiderül, mi lesz a versenyen, de az autónk általában vasárnap jobban teljesít, mint szombaton, szóval, ha holnap is így lesz, akkor minden okunk meglesz az elégedettségre.”

„A hosszú etapok ígéretesnek bizonyultak pénteken, nem tűnünk tehát annyira rossznak. Úgy gondolom, jó autóval rendelkezünk, és végül is ez az, ami számít.”

A Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean számára nem indult jól a mai nap, hiszen a harmadik szabadedzésen egyetlen mért kört sem tudott megtenni, mivel műszaki gondok adódtak az autóval. A csapat végül kemény munkával felkészítette a versenygépet az időmérőre, ahol a francia a negyedik helyet szerezte meg.

„Jó teljesítményt tudtunk nyújtani, főként azok után, hogy nem is tudtam pályára gurulni a harmadik tréningen a benzinnyomással felmerült gondok miatt. Más beállításokat választottunk az időmérőre, és elég jól bevált a dolog” – mondta Grosjean.

„Elégedettek lehetünk mindazzal, amit elértünk. Az ember persze mindig többre vágyik, de ma ilyen eredményt értünk el. Egy kicsivel lehettem volna csak gyorsabb, viszont holnap hosszú verseny vár ránk. A versenytempónk nem tűnt rossznak, ám természetesen a gumikezelés nagyon fontos lesz.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése