2012. július 1.

Lotus F1 Team: Anyagilag rendben vagyunk, irány a harmadik hely

Gerard Lopez leszögezte, hogy minden rendben zajlik a csapatnál, és a sok találgatás ellenére jól áll a csapat szénája.

A Lotus F1 Team minimális célja a negyedik hely, de a jelenlegi forma alapján a harmadik pozíció megtartása sem lehetetlen vállalkozás.

Mivel a Lotus Csoport elég viharos időket él meg, és nem rég kiderült, hogy már tavaly év vége óta nem adtak pénzt a Forma-1-es istállónak, sokan kongatták a vészharangot a csapat felett.

A luxemburgi befektető, Gerard Lopez szerint minden rendben van, és az istálló anyagi helyzete nagyon is stabil:

„Nem kérdés az, hogy anyagilag tartani tudjuk-e a lépést a többiekkel, vagy az, hogy a pályán velük tudunk-e tartani. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy elég jól állunk ebben a tekintetben – és nem a mi dolgunk az, hogy középszinten menjünk, vagy egyszerűen csak valahol kullogjunk a Forma-1-ben”- mondta Lopez a Motorsport-Magazin-nak adott exkluzív interjúban.

A istálló első számú célja, hogy egyet előre lépve a negyedik helyen végezzenek a konstruktőrök bajnokságában, de látva az E20 és a versenyzők teljesítményét, a tulajdonos egy kicsit merészebben mer fogalmazni:

„Ez nem jelenti azt, hogy többé már nem kell mindent beleadnunk”- utalt a jelenlegi harmadik helyre a Red Bull és a McLaren mögött.

„Biztos, hogy megpróbáljuk megvédeni a pozíciónkat, de van egy program, melyet le kell futtatnunk. Ez a program azt tartalmazza, hogy 2012-ben minimum negyediknek kell lenni. A negyedik hely rendben lenne, miközben az ötödik hely egy mega-csalódás lenne, mivel már az előző évben is ebben a pozícióban voltunk.”

„Minden helyezés, ami jobb a negyediknél, pozitív lenne.”

Legkésőbb 2014-ben már a címért akar harcolni a Lotus F1 Team: „Természetesen mindent szívesen veszünk, ami előbb jönne. De az, hogy együtt tartunk a többiekkel, nem azt jelenti, hogy nyerünk, hanem sokkal inkább azt, hogy tudjuk: van egy teljes csomagunk, mely megengedi számunkra azt, hogy az élen menjünk. Mindent megteszünk azért, hogy vasárnaponként ezt kiharcoljuk, de egyben időt is adunk magunknak arra, hogy ezt felépítsük.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése