2011. december 29.

Räikkönen már januárban elkezdi a tesztelést

Kimi Räikkönen januártól gyakorolhat a 2012-es idényre, a finn egy kétéves Renault-t próbálhat ki.

Kimi Räikkönen kétéves kihagyást követően, a jövőre Lotus néven induló Renault-val tér vissza a Forma-1-be. Räikkönen korábban azt mondta, úgy érzi magát, mintha hazatérne, a visszarázódáshoz azonban még neki is kell egy kis idő. Ezzel új csapata is tisztában van, így a finn már januárban elkezdheti a tesztelést, igaz, a szabályok miatt csak a két évvel ezelőtti autót próbálhatja ki - és azt sem a Pirelli abroncsaival.

"Az új kocsit februárig nem tesztelhetjük, ami egy hosszú várakozás lesz" - nyilatkozta Räikkönen. "Ugyanakkor már januárban beugorhatok a két évvel ezelőtti autóba. Ez egy szokásos tréning lesz, de arra is jó, hogy jobban megismerjem a csapatot és hogy képet alkossak magamban az összes olyan változásról, amely távollétem alatt történt."

Räikkönen beszélt ausztriai incidenséről is, nem számított arra, hogy a motorosszán-balesetének ekkora visszhangja lesz. "Megleptek a reakciók és hogy mekkora figyelmet kapott az eset. Az egészet meg lehet nézni a YouTube-on, valószínűleg a legkisebb és legalacsonyabb tempójú baleset volt, amelyet valaha átéltem. Szinte már kínos!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése