2012. március 3.

A Lotus egy megbízható autót adna Räikkönen és Grosjean alá

A Lotus F1 Team maximálisan tisztában van azzal, hogy az elvesztett 4 tesztnapot már nem tudja visszahozni, de Eric Boullier csapatfőnök szerint így is képesek arra, hogy egy megbízható és versenyképes autóval versenyezzenek 2012-ben.

A csapatfőnök nagyon bizakodó a folytatást illetően.

A Lotus F1 Team a legutóbbi barcelonai tesztet kihagyni kényszerült, miután az első napon csak 7 kört tettek meg a pályán Romain Grosjean vezetésével az első felfüggesztés problémája miatt.

A brit gárda azóta kijavította a hibát, ami plusz 1 kilogrammba, valamint 4 elvesztett tesztnapba került.

„Természetesen arra törekszünk, hogy egy olyan megbízhatóságot mutassunk, mint, amit Jerezben láthattak tőlünk, miközben maximalizáljuk a pályán eltöltött időt.” – mondta Eric Boullier csapatfőnök a brit AUTOSPORT lapnak.

 „Soha nem fogjuk visszakapni azt az elvesztett négy napot, de most szükségünk van arra, hogy ezen négy nap alatt a legjobbat nyújtsuk. Jerezben a megbízhatóság és a tempó is jó volt, de ez nem jelent túl sokat, mivel ez volt az első teszt. Sok frissítésünk érkezik az autóra, akárcsak a többiek esetében, ami természetesen a tesztre és az első versenyre értek. Majd meglátjuk.”

„Az azonban biztos, hogy az alap jó volt, és a versenyzők is elégedettek voltak a gép kezelhetőségével. Az autó egyensúlya is rendben volt, így ez egy jó kezdet volt.”

A francia szakember egyúttal tagadta, hogy komoly tervezési hiba okozta volna a hibát az első felfüggesztést illetően.

A Lotus egyúttal csalódott, hogy nem kapták meg az „extra” tesztnapot, ami a Mercedes esetében járt.

„Az FIA végül nemet mondott, és közölte velünk, hogy ezt nem tudjuk megtenni. Ezzel vége is a történetnek. Azt gondolom, hogy másképp értelmeztük a szabályokat.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése