2012. március 16.

Vettel: Jobban meg kell érteni az RB8-ast

Sebastian Vettel délelőtt nem volt túl elégedett a Red Bull Racing idei gépével, de délutánra javult valamennyit a helyzet.

Sok munka vár a Red Bullra, melyet egyetlen éjszaka alatt kell elvégezni.

A német versenyző egyelőre nem örül annak, hogy sok időtől estek el a szabadedzéseken, és így nem sikerült maximálisan felfedezni az RB8-ast:

„Nem volt túl jó a ma reggel, és egyáltalán nem voltam boldog az autóval”- mondta a címvédő.

„Úgy gondolom, hogy a délután valamivel jobb volt. Nyilvánvaló, hogy ilyen körülmények között nem tudsz sokat menni.”

„Többé-kevésbé mindenkinek ugyanolyan volt a pálya, de azzal a kis idővel, amit délután tudtunk menni, rendben voltak a dolgok.”

„Rajtunk áll, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, és egy kicsit jobban megértsük az autót, valamint egy kicsit többet tanuljunk az autóról ezen a pályán ilyen körülmények között. És remélhetőleg sokkal gyorsabbak legyünk holnap.”

„Holnap az a cél, hogy bejussunk a Q3-ba, és majd onnan folytatjuk.”

Vettel elismerte, hogy nagyon nehéz lesz holnap bepótolni a ma elvesztett időt:

„Nem találhatod fel újra a kereket, még akkor sem, ha zavarosak voltak a körülmények pénteken. Szóval nem mehetsz végig egy órát folyamatosan; nincs elég abroncsod sem ehhez, és különben is: a harmadik edzés az időmérőre történő felkészülésről szól.”

„Nem csinálhatsz meg mindent egy óra alatt, szóval ahogy mondtam, most mindent egy éjszaka alatt kell megcsinálni, és egyben jobban meg kell érteni az autót. A végén futott köröket meg kell érteni, ez nagyon fontos. Utána innen megyünk tovább.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése