2012. március 31.

Horner: Érthető, hogy Vettel kibukott a Maláj Nagydíj után

Christian Horner szerint teljesen érthető, hogy Sebastian Vettel kieresztette a frusztrációját a Maláj Nagydíj után, mivel egy negyedik helyet veszített el, és éppen zárkózott fel Lewis Hamiltonra.

A Red Bull csapatfőnöke kitart azon véleménye mellett, hogy a kétszeres bajnok nem hallotta a rádióüzeneteket.

Vettel idiótának nevezte Narain Karthikeyant, a HRT versenyzőjét, akinek talán nem kellene versenyeznie. Az indiai erre úgy vágott vissza, hogy a kétszeres bajnok egy „sírós baba”.

Christian Horner megérti azt, hogy Vettel kibukott, mivel a németnek még ideje sem volt arra, hogy megeméssze a történteket, és egyből egy mikrofont kapott az arcába:

„A srác elé odalöktek egy mikrofont pont azután, hogy ténylegesen elveszített egy negyedik helyet, és természetesen (Vettel) zaklatott volt, és kieresztette a frusztrációját”- mondta a csapatfőnök a Sky Sports-nak.

„De ez csak egy az ilyen dolgok közül. Úgy gondolom, hogy bármelyik versenyző bosszankodna ebben a helyzetben.”

„Nyilvánvalóan a stewardok úgy vélték, hogy Narain volt a hibás, és ennek megfelelően bántak ezzel a helyzettel. De nem gondolom, hogy bárki hibáztathatná Sebet azért, mert frusztrált volt ebben a helyzetben.”

Horner elmondta, hogy Vettel már a vasárnap esti csapatmegbeszélésen nyugodt volt, és kedden Milton Keynesben volt, hogy a szimulátorral gyakoroljon:

„Kedden a gyárban volt, hogy a szimulátoron dolgozzon. Fél órával a verseny után a versenyzők már egy megbeszélésen voltak, mely egy órán keresztül tartott, és másfél órával az egész után már nyugodt volt.”

„Nyilvánvalóan frusztrált volt, mivel remekül ment, közeledett Lewishoz, és természetesen pozitívan akarta befejezni a versenyt, és nagyon sok pont volt előttünk”- magyarázta Horner.

A Red Bull csapatfőnöke továbbra is kitart azon véleménye mellett, hogy biztonsági okokból akarták kihozni Vettelt a verseny végén, de sajnos a kétszeres bajnok nem hallotta az üzeneteket, melyekkel arra szólították fel, hogy hozza be az RB8-ast.

Horner elmondása szerint Vettel egyáltalán nem használta a fékeket az utolsó körben, hogy be tudja hozni a gépet a célba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése