2012. március 23.

Räikkönen: Egy kicsit frusztráló az, hogy büntetést kaptam

Kimi Räikkönen nem esett pánikba az 5 helyes rajtbüntetését követően, de elmondta, kissé frusztráló a helyzet számára.

A finn „Jégember” azonban bizakodó, miután az E20-ban megvan a teljesítmény ahhoz, hogy Kimi jó eredményt érjen el Malajziában.

„Nem volt rossz ma kint a pályán, de a saját szemszögömből lehetett volna jobb is. Küszködtünk a megfelelő egyensúly megtalálásával, de az autó jobban érezte magát a nap folyamán és a hosszabb etapok igen rendben voltak.” – kezdte Kimi Räikkönen.

„Volt némi problémánk a KERS rendszerrel, és az este folyamán a csapat észrevette, hogy a sebességváltó nem működik megfelelően. Végül ki kellett cserélnünk az elemet, ami azt jelenti, hogy 5 hellyel hátrébb leszek a rajtrácson. Ez egy kicsit frusztráló, de bízunk az autónkban, hogy az rendben lesz, és még mindig jobb, ha ez most történik, mint a versenyen.”

„Még mindig dolgozunk a kormányon. A mai nap folyamán kipróbáltunk egy új rendszert, de az nem jelentett nagy különbséget az Ausztráliában tapasztaltakhoz képest. Ez nem az, amit akarunk, de biztosan nem lesz vele gond.”

TOP-10, vagy talán közelebb az első helyekhez?

„Nehéz ezt megmondani. A legjobbunkat fogjuk nyújtani holnap és majd meglátjuk, hogy hol állunk a végén. A délelőtti szabadedzésen van még némi munkánk a beállításokat illetően, de biztos vagyok abban, hogy készen fogunk állni, amikor az időmérő edzés kezdetét veszi. A tempó megvan az autóban, és nincs okunk azt hinni, hogy nem lehetünk olyan erősek, mint Ausztráliában voltunk.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése