2012. március 9.

Kimi Räikkönen maximálisan felkészült a 2012-es szezonra

Eric Boullier, a Lotus F1 Team csapatfőnöke elárulta, hogy Kimi Räikkönen maximálisan felkészült az új szezonra a Formula-1-ben.

A finn „Jégember” hamarosan újra versenyezni fog.
Mindenki izgatottan várja Kimi Räikkönen első versenyét az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Lotus F1 Team színeiben. A finn „Jégember” két esztendő kihagyást követően tér vissza az F1-be.

„Azt gondolom, Kimi már megmutatta számunkra, hogy mire képes.” – nyilatkozta a brit AUTOSPORT lapnak Eric Boullier csapatfőnök, utalva a Barcelonában futott leggyorsabb köridőre.

„Soha nem fogjuk visszaszerezni azt a 4 elvesztett tesztnapot, és természetesen a versenyzők többet szerettek volna a pályán lenni, de most ez a helyzet. El kell fogadnunk a tényeket, és azt kell mondjam, hogy a legjobb munkát végeztük a maradék napjainkon.”

Boullier arra számít, hogy Kimi teljes erővel kezdi meg a szezont és megértette a Pirelli abroncsok működését.

„Kimi jó ebben, addig Romain még tapasztalat híján van. Ugyanakkor Romain egy nagyon jó fejlődési szintet mutatott a két teszten a gumiabroncsok kezelését illetően a versenyre, így biztos vagyok abban, hogy meg fogja csinálni.”

Gerard Lopez, a Lotus tulajdonosa a Gazzetta dello Sportnak: „Egyáltalán nem beszélnék hazárdjátékról. Nem kedvelem azt, amikor az emberek így látják. Kimi egy gyors versenyző, aki személyes szinten nagyon jól integrálódott a csapatunkba. Kimi azt mondta nekem, hogy olyanok vagyunk, mint egy család. Majd meglátjuk, hogy mit csinál a futamokon, de nincsenek kétségeim miatta.”

Lopez elárulta, hogy a Lotus folyamatosan növekszik, és jelenleg 540 emberrel dolgoznak, miközben egy új szélcsatornát, és szimulátort szereltek össze a gyárukban.

„Csak két dolog hiányozott, de most itt vannak: egy versenyképes autó az egész szezonban, és a versenyzők. Räikkönen és Grosjean is nagyon erős. A cél az, hogy a világbajnoki címért harcoljunk a következő három esztendőben.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése