2012. március 23.

Vettel: Csak egy kis finomhangolásra van szükségünk

Sebastian Vettel úgy gondolja, a Red Bull Racingnek még némi pályán töltött időre van szüksége ahhoz, hogy az idei autó teljes potenciálját ki tudják használni, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy alapvető problémák nincsenek a kocsival.

A 2011-es szezonban mindvégig domináló Red Bull az évadnyitó Ausztrál Nagydíj időmérőjén nem tudta felvenni a versenyt az első rajtsort megszerző McLarennel, sőt Sebastian Vettel csak a hatodik, míg csapattársa csak az ötödik rajtkockát szerezte meg. A tavalyi bajnok végül másodikként szelte át a célvonalat, de a futamgyőztes Jenson Buttont nem volt esélye elkapni. A német nem aggódik túlságosan, és úgy véli, néhány finomítás után erősebb lesz az RB8.

"Azt hiszem még némi időt szükséges eltöltenünk a pályán ahhoz, hogy valóban megértsük mi a helyzet a kocsival. Nem hiszem, hogy gond lenne vele, vagyis nem arról van szó, hogy nem értjük mi történik, vagy az eleje, vagy a hátsó része katasztrófa lenne. Csak kell még itt-ott egy kis finomhangolás. Az előző években is láthattuk már, hogy némi finomhangolás elegendő különbséget hozhat, ha tudjuk, mik az autó igényei. Sok teljesítményt lehet még kicsikarni belőle, és nem titok, hogy ha jól érezzük magunkat az autóban, akkor ki tudjuk tolni a határokat” - nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón a 24 esztendős kétszeres bajnok, aki azt is kijelentette, hogy a melbourne-i második helyet egyáltalán nem tartja elkeserítőnek.

"Több pozitívuma is volt az elmúlt versenynek, és bár nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy megnyerjük a versenyt, de száz százalékot hoztuk ki magunkból és az autóból, így ebben a tekintetben ez egy nagyon jó kezdet volt. A teljesítményünk lehetett volna jobb, különösen a kvalifikáción, de hosszú még az év, szóval nincs okunk pánikra. Azt hiszem kellőképpen motiváltak és sikeréhesek vagyunk ahhoz, hogy a McLaren ne tudja megtartani ezt a fölényt, de most el kell fogadnunk, hogy volt egy nagyon jó hétvégéjük, és egy nagyon jó téli felkészülésük, úgyhogy majd meglátjuk ezen a hétvégén mi történik.”

Vettel azt is elismerte, hogy ha lesz esélye megnyerni a futamot, akkor természetesen nem lesz boldog egy újabb második helytől, ugyanakkor a melbourne-i eredménynek örül, hiszen egy kissé gyengébb időmérő után sikerült felállnia a dobogó második fokára.

"Örültem a második helynek, hiszen a hatodik rajtkockából küzdöttem fel magam. Ha a versenyző úgy érzi, hogy ez volt minden, amit tehetett, akkor elégedett. Ha hibázik, mint például én tavaly Kanadában, amikor az utolsó körben vesztettem el a vezető pozíciót, akkor nyilván kevésbé boldog, de most végig harcoltam, úgyhogy ez egy jó eredmény volt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése