2012. március 15.

Horner: Vettel a világ legjobb versenyzője, de Webber nem fogja hagyni magát

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner biztos abban, hogy az ausztrál veterán versenyző készen áll a világbajnoki cím elhódítására és Sebastian Vettel nem lehet nyugodt.

Horner kiáll amellett, hogy Mark Webber még mindig egy remek kvalitásokkal rendelkező gyors versenyző.

Mark Webber most arra készül, hogy egy hasonlóan erős szezont fusson, mint 2010-ben, amikor az utolsó pillanatokban bukta el a már megszerzettnek hitt címet. Mark szezonja gyakorlatilag a Koreában vétett hibájával ment el, míg 2011-ben a Pirelli új abroncsaival küszködött, így esélye sem volt Sebastian Vettel ellen.

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke:
„Mark még mindig egy rendkívül erős és gyors versenyző. Mentálisan és fizikálisan is készen áll arra, hogy a bajnokság egyik legnagyobb kihívója legyen. Nagyon keményen dolgozott a téli időszakban, miközben top-formába lendült a súlyát illetően is. Sebastian könnyebb helyzetben volt eddig a pontig, mivel Mark magasabb nála és nehezebb is.”

„Szóval Mark nagyon eltökélt és biztos vagyok abban, hogy Sebastian nem lesz könnyű helyzetben, legyen ő bármilyen tehetséges és kétszeres világbajnok is.”

„Mark számára nagyon fontos volt a tavalyi utolsó futam megnyerése, mely hatalmas lökést adott neki. Ezzel visszatért a kedve az igazi versenyzéshez, és valóban rendkívül pozitív most. Nem hinném, hogy gondjai lehetnének. Itt most minden a sebességről fog szólni. Most egy alacsonyabb súllyal és fittebben tér vissza. Soha ezelőtt nem volt ilyen súlyban, mint most. És ez a fittségére is igaz.”

„Ha ránézek Markra, azt látom, hogy lazább, mint 12 hónappal ezelőtt volt. Sokat kivett belőle az, hogy 2010-ben nem lett bajnok, míg 2011-ben problémái voltak. De most ismét ott van a tűz a szemében.”

„Mark pontosan tudja, hogy Sebastian jelenleg a világ legjobb versenyzője és még mindig sok van benne. Ez motiválja őt, és oda fogja tenni magát.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése