2012. március 9.

Berger: Vettel 2012-ben is világbajnok lesz, a Ferrari visszaesett technikailag

Gerhard Berger úgy érzi, hogy 2010-hez és 2011-hez hasonlóan Sebastian Vettel lesz az, aki felér a csúcsra az aktuális szezon végén.

Berger ezzel együtt kritikával illette a Scuderia Ferrarit, mely nyilvánvaló problémákkal küszködik.
A mezőny a következő héten már Ausztráliában, az évadnyitó versenyhétvégén fog versenyezni. A téli tesztekből nehéz messzemenő következtetéseket levonni, de a szakértők, korábbi és jelenlegi versenyzők is azt mondják, hogy pillanatnyilag a Red Bull és a McLaren a legerősebb csapat a Formula-1-ben, míg őket követi a Mercedes, a Lotus és a gyengélkedő Ferrari.

Gerghard Berger azzal számol, hogy 2012-ben Sebastian Vettel és a Red Bull ismét megfoghatatlan lesz: „Papíron a Red Bull és Sebastian Vettel lesz a világbajnok.” – nyilatkozta a neves ex-versenyző. „Mindaddig míg ez az erő együtt marad, addig verhetetlenek maradnak.”

„A Formula-1-ben azonban mindig vannak meglepetések. Emlékezzünk vissza Ross Brawn három évvel ezelőtti forradalmi ötletére, amikor Jenson Button világbajnok lett.”

Berger ideális kombinációt lát a McLaren istállónál: „Hamilton és Button egy ideális kombinációt alkot. Lewis, a fenegyerek, aki kiszámíthatatlan és őrülten gyors. A döntő pillanatokban azonban hibákat vét. Addig Button nem olyan gyors, mint őt, de tudatos az, amit csinál, és jól bánik a stratégiával.”

Ferrari?

„A Ferrari technikailag igencsak visszaesett.” – folytatta az osztrák az AutoTouring-nak adott interjújában.

Berger Felipe Massának sem jósol sokat: „Nem gondoltam volna, de a karrierje a végéhez közeledik.

Michael Schumacher?

„Van egy olyan érzésem, hogy habár Rosberg a gyorsabb a Mercedesnél, Schumacher-t akarják vezetni. De ez igazságtalan. Számomra ő az egyetlen olyan versenyző, aki Vettel szintjén vezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése