2012. március 22.

Vettel keresztbe tenne a McLarenek-nek

Sebastian Vettel, a Red Bull Racing német versenyzője elismerte, hogy Ausztráliában, az évadnyitó versenyhétvégén egyszerűen nem voltak elég erősek a győzelemhez.

Vettel azonban bizakodó, akárcsak az ausztrál csapattárs, Mark Webber.

„Az igazság az, hogy szombaton ás vasárnap sem voltunk elég erősek ahhoz, hogy megszerezzük az első helyet. Ezen nincs mit szépíteni, és talán mindez váratlanul is ért minket, de jó ébresztő volt számunkra.” – kezdte Sebastian Vettel Malajziában.

„A versenytársak most sokkal erősebbek, és ez egy nagyon szoros mezőny. A győzelem távol volt tőlünk Ausztráliában, és noha a második helyet sikerült megszereznünk, Jenson Button elérhetetlen volt, mindenki számára.”

„Az autónkból a lehetőségekhez képest azonban a maximumot hoztuk ki, és tudjuk, hogy fejlődnünk kell. Ezt is fogjuk tenni, és már itt Malajziában is előrelépést várok. Az autónk még így is elég jó volt a dobogóra, ami bizakodásra ad okot. De tény, az autónkban több van ennél.”

„A fő célunk az, hogy a McLaren ne legyen az élen. Keményen kell ehhez dolgoznunk, ami nem lesz könnyű. A McLaren nagyon gyors és jól fejleszti az autóját, de nem szabad hagynunk azt, hogy minden az ő kezükben legyen. A célunk továbbra is egyértelmű: támadni és megszerezni a győzelmet. Humoros lenne, ha nem ezt mondanánk, és megelégednénk a pontszerző helyekkel. Szükségünk van arra, hogy tanuljunk a hibáinkból, mivel csak így léphetünk előre. Nincs szó katasztrófáról, vagy pánikról, csupán finomítani kell a dolgokon.”

„Bízunk abban, hogy ezen a hétvégén ismét elől leszünk. Lesz rá esélyünk, de hangsúlyozom, a mezőny nagyon szoros. A McLaren nagy lépést tett meg előre, és valóban egy nagyon versenyképes autójuk van most. Arra számítunk, hogy itt is nagyon gyorsak lesznek, de a Mercedes is ismét ott lehet elől, addig a Lotus meglepetés okozhat.”

Mark Webber: „Nem gondolom azt, hogy nem leszünk harcban a dobogóért. Biztos vagyok abban, hogy versenyképesek leszünk és lesz esélyünk a győzelemért harcolni. Remélhetőleg egy tiszta hétvégét futunk majd, és minden rendben lesz. A Mercedes minden bizonnyal ismét erős lesz szombaton, és, ha a Lotus, valamint Kimi Räikkönen számára is kijön a lépés, akkor ők is elől lehetnek.”

„Amiben igazán bízhatunk, az az a verseny. A versenytempónk nagyon erős volt. Tavaly az időmérő edzésen voltunk erősebbek, most a versenyen. Legalábbis ez jött le az első hétvége után. Meglátjuk, hogy itt mi lesz a helyzet. De, hogy őszinte legyek, többet várok ennél.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése