2012. március 14.

Mi van Räikkönen sapkája alatt?

Melbourne - Kimi Räikkönen (32) úgy tér vissza a Forma–1-be, ahogy 2009 végén távozott: sapkában.

A finn autóversenyző a száguldó cirkuszban divatot teremtett azzal, hogy lépten-nyomon fejfedőt hordott. Ha esett, esetleg fújt vagy éppen sütött a nap, a pilóta sapkában sétált a boxutcában, nyilatkozott vagy adott autogramot.

Az F1-ben a Lotus színeiben induló világbajnok szenvedélye most is tart. A csapat hivatalos bemutatóján, amíg márkatársa, a francia Romain Grosjean (25) szőke fürtjeit mutogatta, addig Räikkönen az istálló hivatalos baseballsapkájában mosolygott.

Legutóbb a Top Gear című brit autósműsorban sem változtatott megjelenésén.

– Használ a korpásodás elleni sampon – utalt viccelődve az egyik szponzorra a házigazda szerepét betöltő Jeremy Clarkson (51), majd egy mozdulattal lekapta a pilóta fejéről a sapkát.
A finn sztár gyűjteménye számtalan darabból áll. Sőt amikor 2010-ben ralira váltott, az autó- és motorversenyzőknek is sisakot tervező Uffe Tagström külön kollekciót készített Räikkönennek. A kiegészítőket téli és nyári változatban is meg lehet vásárolni, 8-10 ezer forintnyi fontért kapható és több tízezer darabot adtak el belőle. A sapkákon a pilóta aláírása is szerepel.

Minden bizonnyal a Lotus versenyzője a pénteki szabadedzésekkel kezdődő Ausztrál Nagydíjon sem hagyja otthon a számára oly nélkülözhetetlen kelléket. A finn nagyon várja már a rajtot, elmondása szerint a Forma–1 az ő távolléte alatt nem sokat változott.

– Nem építették át az ausztráliai pályát, így aligha tévedek el – viccelődőtt a Jégembernek becézett Räikkönen. – Az erőviszonyokat nem lehet még megítélni, de úgy gondolom, jól szereplünk majd Melbourne-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése