2012. március 5.

Kimi Räikkönen és a Lotus készen áll a harcra

A Lotus F1 Team finn „Jégembere”, Kimi Räikkönen felkészültnek érzi magát a 2012-es szezonra.

Räikkönen már nagyon várja, hogy Ausztráliában versenyezzen a Formula-1-ben.

A Lotus F1 Team a tegnapi gyengébb tesztnap után ma újra a lovak közé csapott, miközben Kimi Räikkönen sokszor rendkívül konstans köröket futott az E20-as versenygépével, melynek ezúttal nem voltak gondjai a kormánnyal.

Kimi, aki a leggyorsabb tudott lenni Barcelonában: „Elégedett vagyok azzal, ahogy a tesztünk zajlott. A tegnapi nappal ellentétben nem volt nagyobb problémánk.”

Alan Permane, a Lotus mérnöke: „Kimi azonnal sokkal kényelmesebben érezte magát az autóban. Az autó egyensúlya most sokkal jobban megfelelt számára.”

Räikkönen sokat ült az autóban: „Ma nagyon hosszú ideig ültem az autóban, de minden rendben volt ezzel. Miután a hőmérséklet valamivel hűvösebb volt, a gumik nem működtek olyan jól, de ez rendben is volt.”

A finn nem indulna ki abból, hogy ma a leggyorsabb tudott lenni: „Mindig jól néz ki az, ha az általad vezetett autóé a leggyorsabb kör, de a melbourne-i időmérő edzés előtt senki sem tudja, hogy hol állunk. Pozitívak az érzésem. Majd meglátjuk, hogy mi történik Melbourne-ben.”

Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke hozzátette, remek munkát végeztek, és büszke arra, hogy azonnal reagálni tudtak a korábban tapasztalt felfüggesztés problémára. Eric elárulta, a tempó és a gumikopás is pozitív volt.

„Optimisták vagyunk a jövőt illetően.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése