2012. március 14.

Ablak a Lotuson - A Microsoft beszállt az enstone-i csapathoz

A téli tesztek ugyan nem mutattak valós erősorrendet, ám az ott mutatott teljesítményekből azért annyit ki lehetett látni, hogy az idei év egyik meglepetés csapata lehet a Lotus. A Genii Capital tulajdonában lévő alakulat komoly szándéka megkérdőjelezhetetlen, és most a csapat üzleti lehetőségei is jelentősen bővültek, miután bejelentették, hogy a Microsoft számítástechnikai óriáscég szponzorként csatlakozik az enstone-i istállóhoz.

A Lotus a napokban bejelentette, hogy hároméves partneri megállapodást kötött a Microsoft-al, ami az autókon Microsoft Dynamics feliratként lesz majd látható. A megállapodás alapján a cég jelentős segítséget nyújt a Lotus üzleti modelljének átalakításában, optimalizálásában a márkaépítésben, és új technológiai alkalmazásokkal segítik az alakulatot a nagyobb versenyképesség elérése érdekében.

Az együttműködés részeként a Microsoft Dynamics üzleti megoldásokat dolgoz ki az istálló számára, melyek alapján jelentősen könnyebbé válik minden üzleti struktúra átalakítása oly módon, hogy a végén az egész alakulat, a létesítményekkel együtt világszínvonalon végezhesse munkáját, és minden üzleti tevékenységét. A Microsoft szakemberei a megállapodás teljes időtartama alatt folyamatosan együtt dolgoznak a Lotus gárdájával, és minden tevékenységet figyelemmel kísérnek, hogy optimalizálni tudják, és ezzel az összes területen hatékonnyá tegyék az alakulat működését.

„A Lotus csapat rendkívül büszke arra, hogy sikerült szponzorként bevonzani a Microsoft Dynamics-ot” - nyilatkozta Patrick Louis, az istálló vezérigazgatója.

„Egy izgalmas szakaszába léptünk az üzleti modellünk fejlesztéseinek, és ahogy a közelmúltban átalakítottuk a menedzsmentet, most már ez is része lesz a globális üzleti átalakulásunk folyamatának. A Microsoft Dynamics jelenléte döntő fontosságú céljaink elérése érdekében. Ez az együttműködés átfogóan segíti hozzá a Lotus F1 Team-et azoknak az irányítási rendszerek a megismeréséhez, melyek alapján egy 'okos megközelítéssel' állhatunk majd az F1-hez.”

„Egy olyan üzletágban, ahol minden ezredmásodperc számít, a Microsoft egy olyan módszert dolgoz ki a Lotus számára, mely segíti a vezetés műveleti hatékonyságát, ami akár másodperceket is jelenthet” – nyilatkozta Hal Howard, a Microsoft Dynamics alelnöke.

„A Lotus csapata előrelátó és agilis az üzleti vonatkozásokban, és a Microsoft izgatottan várja, hogy olyan technológiákkal járulhasson hozzá az üzleti átalakításukhoz, mely hozzá segítheti őket a még dinamikusabb üzletvitelhez, ami nyereség lesz a számukra.”

Christian Pedersen a Microsoft Dynamics általános igazgatója is határozottan örül annak, hogy a cég idén a Lotussal csatlakozott a száguldó cirkuszhoz.

„A Microsoft Dynamics csapata hasonlóan büszke arra, hogy neve, mint a Lotus hivatalos, üzleti rendszereinek átalakításáért felelős cég, megjelenhet az F1-ben. Nagyon várjuk már, hogy együtt dolgozhassunk, és hogy optimalizáljuk a csapat tevékenységét minden szempontból, az elejétől a végéig. Beleértve a tervezést, a gyártást, a logisztikát, egészen a kiskereskedelemig mindent, és a Microsoft Dynamics üzleti alkalmazásainak használatával lehetővé tegyük számukra, hogy még versenyképesebbek legyenek.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése