2012. március 3.

Räikkönen: Nem kaptunk esőgumikat!

Kimi Räikkönen a tőle megszokott lazasággal kezelte a sajtótájékoztatót, és mint elmondta, csak a szervot érintő problémát kell megoldani. Utána már rendben lesz az E20-as.

Kimi Räikkönen sok veszített ma délelőtt azzal, hogy ismét problémák léptek fel a Lotus E20-as szervojával kapcsolatban. A finn versenyzőt ennek ellenére nem aggódik az esélyeket illetően:

„Nos, a kormány nem működött… Ugyanaz a rendszer volt, mit tegnap, de valamiért nem működött.”

„Próbáltuk megjavítani, és azt gondoltuk, hogy valami kisebb probléma, de sajnos sok időbe telt, mire végeztünk vele, mert ki kellett cserélni az egész rendszert, ami egy-másfél órán keresztül tartott. Még mindig nem tökéletes, de már sokkal jobb.”

„Nem, egyáltalán nem”- válaszolta a finn arra a kérdésre, hogy aggódik-e a probléma miatt, mely nem először merült fel.

„Később elkezdett esni, de nem voltak esőgumijaink”- fogta viccesre Räikkönen.

„Nehéz megmondani, hogy milyen az autó, mert még talán lesz pár új alkatrészünk, és az első versenyre is viszünk új elemeket. Ez egy más pálya, más körülményekkel, de holnap remélhetőleg többet tudunk majd menni, és meg is próbálunk többet menni, mert amit most nem tudunk letesztelni, arra már nem is lesz sok időnk év közben.”

„Holnap próbáljuk majd még jobban megérteni a dolgokat, mert ez sok időbe telik.”

Räikkönen nem szeretne esélylatolgatásokba bocsátkozni az évadnyitó versennyel kapcsolatban:

„Nem, nem tudom, mert a múlt héten nem tudtam menni, és ez még csak az első verseny lesz. Szóval várjunk, és most megpróbálunk gyorsan végigmenni a főbb problémákon.”

„Nem tudom, hogy hol leszünk majd, és ezt senki sem tudja. Ha megnézzük a köridőket, akkor nagyon közel vannak egymáshoz, és a benzin mennyiségek is nagy különbséget jelenthetnek.”

„Úgy gondolom, hogy az edzéseken majd lesz már némi fogalmunk róla, és az időmérőn még többet tudunk majd meg.”

„A csapatban kellemes a hangulat. Mindenki azért van itt, hogy versenyezzen, és ez a legfontosabb dolog. Nagyon érdekes lesz.”

„Úgy gondolom, hogy mindenki többet szeretne menni, de egyszerűen hozzá kell szoknod ehhez”- mondta Räikkönen a múlt héten elmaradt tesztről.

„Legalább az első héten nagyon jót mentünk, és nem volt semmilyen főbb problémánk a megbízhatóságot illetően, és ez egy jó dolog.”

„Egyetlen nagyobb problémánk van (a szervo), és ha ezt sikerül megoldani, akkor már nem lesz más baj. Ehhez lehet, hogy pár napra még szükség lesz, de ha ez megvan, akkor megnyomhatjuk a piros gombot, és azon a szinten lehetünk, ahol lenni akarunk.”

„Magabiztos vagyok, hogy minden jó irányba fog menni.”

„Nincs értelme a találgatásnak, hogy hol vagyunk, vagy nem vagyunk, mert két hét múlva megtudjuk.”

„Ha megnézzük a mai időket, akkor fogalmam sincs arról, hogy vajon ki a leggyorsabb, és valószínűleg senki sem tudja.”

„Nem aggódom emiatt, és mi csak a saját dolgunkat csináljuk. Majd Melbourneben meglátjuk.”

A 2007-es bajnok jól kijön csapattársával, Romain Grosjeannal:

„Ő egy kellemes srác, igaz, előtte nem ismertem őt. Egy jó srác, és korábban már láttam versenyezni a Forma-1-ben.”

Räikkönen elárulta, hogy nem aggódik amiatt, hogy ismét „közelharcot” kell vívnia az ellenfelekkel:

„Nem, nekem nem az. Csináltam egy kis Nascart is, ami sokkal szorosabb, mint itt, és sokkal több autó vesz részt benne.”

„Természetesen nagyon várom a versenyeket, mert mindenki versenyezni akar. Úgy gondolom, hogy senki sem fogja neked azt mondani, hogy jobban élvezi a tesztelést, mint a versenyzést.”

„Úgy gondolom, hogy a versenyzés változott valamennyit, mióta legutóbb itt voltam; például több az előzés. De nem változott meg teljesen. Ez egy izgalmas dolog lesz, és az abroncsok is mások.”

A Lotus versenyzője nem szokott el a ritmustól, és a DRS sem jelent számára nagyobb kihívást:

„Igen, meg kell néha nyomni egy gombot, de eddig is ezt tettük, és nem olyasmi, ami megváltoztatná az egész világot. A lényeg, hogy ne nyomd túl finom és idő előtt, de nem fog sokat változtatni a dolgokon.”

„Nem tűztem ki személyes célokat, és mint mondtam, majd meglátjuk Melboruneben, hogy hol is vagyunk.”

„Próbáljuk a tőlünk telhető legjobbat csinálni, és az autóval is ezt tesszük.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése