2011. október 3.

Vettel: A szuzukai pályánál nem is lehetett volna jobbat építeni


A Red Bull Racing Sebastian Vettel révén bajnoki reményekkel érkezik Szuzukába a jövő héten, hiszen a német versenyzőt már csak 1 pont választja el attól, hogy megvédje világbajnoki címét. A csapat előzetesében Vettel a japán pályát és a szurkolókat méltatta, csapattársával, Mark Webberrel egyetemben.
Sebastian Vettel: „Szuzuka az egyik kedvenc pályám; valójában nem is lehetett volna jobbat építeni. Az első szektor a Degner Curve-ig az egész szezon leglátványosabb és legnagyobb kihívást jelentő része. A 130R legendás; nagyszerű ebben a balos kanyarban autózni. Nem én vagyok az egyetlen, aki szereti ezt a pályát, az autónk pedig általában szintén passzol hozzá. A japán szurkolók különlegesek. Amin nemrégiben mentek keresztül, az olyasvalami, amelyet elképzelni sem tudok, ők azonban lenyűgözőek. Rendkívül türelmesek, mindig udvariasak és barátságosak, a kitartásuk pedig hihetetlen. Remélem, hogy jó show-t tudunk összehozni a hétvégén.”
Mark Webber: „A Japánban történt idei nagy tragédia után nagyszerű egy olyan valaminek a részese lenni, amelyet remélhetőleg az emberek nagyon várnak. A japán emberek úgy tűnik, szeretik a Formula–1-et, a szuzukai pálya pedig a világ egyik legjobbja. Szenzációs kanyarkombinációi vannak, nagyon gyors az első szektor. Ez egy meglehetősen szűk pálya, ezért nagyon-nagyon precíznek kell lenned. Ezen a pályán a ritmus is nagyon fontos; biztosnak kell lenned abban, hogy olyan autód van, amellyel minden kanyarban teljesen a határon autózhatsz, és bizonyos szektorokat teljesen jól kell teljesítened. A versenyzőknek ez remek kihívást jelent, és van néhány emelkedős rész is. Már nagyon várom.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése