2011. október 27.

Räikkönen tudja, már 2005-ben világbajnok lehetett volna a F1-ben

Kimi Räikkönen szokásához híven hozza a tőle megszokott stílust, és talán senkit sem lepett meg azzal, amikor az F1 Racing magazin hasábjain úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlen a 2007-es világbajnoki címe jelenti számára a legjobb emléket az életében. 
Kimi visszaemlékezett a McLaren csapatnál elöltött időszakra is, ahol szintén világbajnok lehetett volna



Kimi Räikkönen már a 30-as évei fölött jár, de még mindig rengeteg lehetősége van arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen. A finn „Jégember” jelenleg a Rali-világbajnokságban (WRC) szerepel a saját csapatával, de könnyen elképzelhető, hogy 2009 után ismét a Formula-1-ben fog versenyezni.

Kimi és menedzsmentje egyelőre ködösít, és nem hajlandó egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogy jövőre az F1-ben szerepelhet-e. Egy biztos, valami van a háttérben, és nem fog nagy meglepetést okozni azzal a sztárpilóta, ha a sokak által emlegetett Williams csapat versenyzője lesz Pastor Maldonado mellett.

Kimi most az F1 Racing magazin hasábjain elmondta, nem feltétlen a legjobb emléke az, amikor 2007-ben felért a csúcsra a Ferrarival.

„Nem vagyok biztos abban, hogy a bajnoki címem jelenti számomra a legjobb emléket, de az biztos, hogy az egyik legjobb. Igen jól kezdtünk akkor, és nagyon kemény volt a szezon közepe, de ezt követően ismét sikerült fejlődnünk, és nyertünk. Biztos vagyok benne, hogy bizonyos dolgokat másképp tudtunk volna csinálni, de ez volt az első évünk együtt.” – mondta Kimi Räikkönen.

„Még, ha ez lett volna a legjobb autó is, akkor is eltartott volna egy bizonyos ideig, míg mindent kihozunk belőle. Ezek a dolgok megtörténnek néha. 2005-ben a McLaren nagyon jó volt, de nem fejeztük be a versenyeket…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése