2011. október 9.

Räikkönen: Loeb-öt nehezebb legyőzni, mint Vettel-t

Kimi Räikkönen, a Formula 2007-es világbajnoka azon a véleményen van, hogy Sebastian Vettel verhetőbb ellenfél számára, mint Sébastien Loeb a raliban. 

A finn azonban nem tudott egyértelmű választ adni a kérdésre.



Kimi Räikkönen jelenleg a Rali-világbajnokságban (WRC) versenyez a saját csapatával, és nagy álma az, hogy egy nap a raliban is felérjen a csúcsra, és talán olyan magasságokba emelkedjen, mint Sébastien Loeb.

Kimi remek kapcsolatot ápol az újdonsült kétszeres világbajnok Sebastian Vettel-lel, akit elmondása szerint könnyebben tudna legyőzni pár év kihagyás után, mint most a francia rekordert.

„A raliban az autók közelebb vannak egymáshoz.” – mondta Kimi Räikkönen a Max Rally hasábjain. „Nincs nagy különbség a Citroen, a Ford vagy egy Mini között. Az F1-ben három másodperc is lehet két autó között, és te lehetsz bármilyen jó, soha nem fogod behozni ezt a különbséget csak a vezetéssel. Tehát, ha a legjobb autóban ülsz, sokkal valószínűbb, hogy nyersz.” – tette hozzá Kimi Räikkönen.

„Azt gondolom, hogy Sébastien Loeb képes lenne olyan gyors lenni az én autómban, mint az övével. De, ha az F1-ben nem ugyanabban az autóban vagy, akkor soha nem fogod tudni, mert ezek a gépek különbséget jelentenek. Szóval nehéz megválaszolni a kérdést. Bár a múltban már megvertem Vettel-t, addig Loeb-öt nem…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése