2011. október 31.

Vettel ismét megtagadta a Red Bull kérését a versenyen

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnok versenyzője ezúttal Indiában mondott nemet munkaadója kérésére és nem kímélte az autóját az utolsó körökben.
A kétszeres világbajnok most csak a saját feje után szaladt.



Sebastian Vettel Japánban védte meg a tavaly megszerzett világbajnoki címét, mellyel immáron kétszeres bajnoknak mondhatja magát a Formula-1-ben. A 24 éves rekorder akár azt is megtehetné, hogy az utolsó futamokra nem ül autóba, mivel az előnye már behozhatatlan a táblázaton. 

Seb mindezek ellenére motivált és szórakoztatja magát a versenyeken. Legutóbb Indiában történt meg az, hogy Vettel a Red Bull kérésének ellenére nem vett vissza a tempóból és megfutotta a leggyorsabb kört a versenyen. 

„Kaptam néhány hívást a mérnökömtől, emlékeztetve a célokra, és arra, hogy a leggyorsabb körért nem jár trófea.” – mondta Sebastian Vettel.

A Red Bull-Racing csapatfőnöke, Christian Horner: „A legutóbbi futamon beszéltünk erről vele és Seb bocsánatot kért. És most két héttel később itt vagyunk. De ő egy értelmes srác. Biztos vagyok benne, hogy elég nagy mozgásteret épít ki magának.” 

Seb azt az utasítást kapta a csapattól, hogy vegyen vissza a motorerőből és kapcsolja ki teljesen a KERS rendszert.

„Ennek ellenére még mindig lila szektorokat láttam tőle a végén.” 

Seb tagadta, hogy ezzel tartaná fent a motivációját.

„Még mindig éhes vagyok a sikerre, és nem küzdünk motiváció hiánnyal. Minden ember ezzel a kérdéssel jön.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése