2011. október 27.

Räikkönen: Egy sz*r autóval sohasem fogsz nyerni

Kimi Räikkönen tisztában van azzal, hogy egy ócskavassal nem harcolhatsz az élen, még akkor sem, ha életed formáját nyújtod. Egy dolgot biztosít a finn: ha esetleg a Forma-1-ben nem is, a tollaslabdában feltartóztatja Vettelt.



Sebastian Vettel az Olasz Nagydíjon aratta a 18. győzelmét, és ezzel beérte Räikkönent a táblázatban. Az F1-Racing kíváncsi volt, hogy a finn versenyző mit szól ehhez a statisztikához, mire Räikkönen sejtelmesen utalt rá, hogy neki is meg van még az esélye arra, hogy további győzelmeket szerezzen a Forma-1-ben:
„Nem tudom”- mondta nevetve a finn. „Attól függ, hogy mi fog történni a jövőben”- folytatta. „Ahogy már az előbb is mondtam, azzal kell kezdeni, hogy a Forma-1-ben szükséged van egy jó csomagra.”
 
„Egy sz*r autóval sohasem fogsz nyerni – még akkor sem, ha jobban vezetsz, mint tetted azt az egész életedben. Ez a valóság, és ez elől nem tudsz elmenekülni.”
 
Szóval visszatérve az eredeti témára, mit is gondol Räikkönen a Vettel féle győzelmi számok megdöntéséről:
 
„Ah… Ki tudja? De egyvalami biztos: Sebastian továbbra is futamokat fog nyerni. Ez olyasmi, ami már a kezdetekben is várható volt. Ő egy jó srác, egy jó csapatban, és ha továbbra is győztes autót fognak csinálni, akkor ős folytatni fogja a győzelmeket. Mindazonáltal: talán folytatni fogja a győzelmeket a Forma-1-ben, de egyvalamit biztosíthatok: nem fog mindig győzni, ha tollaslabdázik.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése