2011. október 31.

Felipe Massa sem zárja ki Kimi Räikkönen visszatérését


A korábbi csapattárs, a Ferrari brazil versenyzője sem zárja ki, hogy a Jégember 2012-ben ismét a Forma-1-ben versenyezzen. Räikkönen elég fiatal hozzá, hogy a megfelelő mennyiségű edzéssel újra felvegye a tempót.

Kimi Räikkönen fájlalja, hogy az F1-ben tevékenykedő újságírók annyi baromságot hordanak össze róla, és úgy érzi, hogy a rallyban nagyobb érdeklődéssel várják:
„Az az érzésem, hogy a rally sajtója sokkal jobban érdeklődik a téma iránt, és az iránt, hogy mi történik a színpadon, mint a Forma-1-es újságírók, akik f*szságokat írnak, hogy főcímeket gyártsanak”- mondta Räikkönen az autohebdo.fr oldalnak.
 
Habár kezdetben nagy volt a szkepticizmus, egyre többen gondolják úgy a Forma-1-es paddockban, hogy a pletykáknak lehet alapja. Horner üdvözölné Kimi visszatérését, és a korábbi csapattárs, Felipe Massa sem tartja kizártnak, hogy a finn jövőre visszatérjen:
 
„Úgy hiszem, hogy megtörténhet”- mondta Massa a Turun Sanomatnak Indiában.
 
Ha a visszatérést nem is, annak sikerességével kapcsolatban azért kételkedik a brazil, és az is könnyen előfordulhat, hogy Räikkönen is úgy fog szenvedni, mint a másik nagy visszatérő, Michael Schumacher:
 
„Michael meglehetősen nehéz időkön ment keresztül. Arra is emlékeznünk kell, hogy amikor elhagyta a Forma-1-et, sokkal versenyképesebb autója volt, mint amikor visszatért.”
 
„Talán ugyanez lesz Kimivel”- folytatta Massa. „Mindenesetre Kimi még mindig fiatal, így ebben az értelemben a két éves elvonás nem olyan jelentős. Ha fiatal vagy, ha csinálni akarsz valamit, és eleget edzel, nem lehetetlen, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsd, mint azelőtt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése