2011. október 14.

Vettel: A ma tanultak nem sokat érnek


Sebastian Vettel a koreai pénteki edzésnapon a harmadik legjobb idővel zárt. Hátránya azonban majdnem két másodperc, ám a körülmények extrém nehezek voltak, így bizonyára a szokásosnál is kevésbé lehet olvasni a köridőkből.
„Maximum öt kiállást tudunk teljesíteni, ennyi gumink van összesen, aztán esetleg ismét egy szett köztes esőgumit rakunk fel, hogy elérjük a kockás zászlót” – viccelődött Vettel a pénteki szabadedzéseket követően.
„Majd kiderül, hogy a helyzet jobb lesz a vártnál, vagy rosszabb. Az abroncsok szempontjából ez egy igen kemény pálya. Úgy gondolom, hogy még a hosszú egyenesekkel együtt is alig van idő a pihenésre. Szóval nem olyan könnyű.”
„A ma tanultak nem sokat jelentenek a következő két nap tekintetében, az autó azonban jónak érzik, ami a legfontosabb.”
Vettel a McLarenek mögött a harmadik leggyorsabb volt a nap folyamán, és bár tempója csaknem két másodperccel elmaradt Lewis Hamiltonétól, a német pilóta elmondta, hogy mégsem aggódik túlzottan.
„Nem hiszem, hogy ez nehezebb lenne, mint más hétvégék. Rossz lenne, ha a többiek csak félgázzal mentek volna a többi versenyen, ezért nem számítok rá, hogy most nehezebb lesz, mint más futamokon.”
„Majd meglátjuk, hogy ki a versenyképesebb. A délutáni körülmények közt a McLaren nagyon erősnek tűnt, de láttunk már ilyet néhányszor péntekenként, ezért nehéz megmondani.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése