2011. október 27.

Räikkönen: Sok a pletyka rólam, de ez normális

Kimi Räikkönen az F1 Racing magazin hasábjain kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy visszatér-e jövőre a Formula-1-be.


Räikkönen nem utasította el a Williams ajánlatát, és könnyen lehet, hogy 2012-ben ismét a rajtrácson áll majd.


Egyre forróbb pletykák jelennek meg a sajtóban Kimi Räikkönen esetleges visszatéréséről. Vannak olyan médiumok, melyek már tényként közlik a „Jégember” visszatérését, ám a finn világbajnok és menedzsmentje továbbra sem hajlandó egyértelmű választ adni a kérdésekre.

Kimi legutóbb az F1 Racing magazin hasábjain beszélt az esetleges visszatéréséről.

„Sok spekuláció jelenik meg a sajtóban, de ez normális.” – mondta Kimi Räikkönen. „Azt gondolom, hogy ez normális része annak a világnak, melyben élünk. Mindig írnak valamit. Igazán soha nem érdekelt az, hogy mit mondanak az emberek.” – reagált a finn a pletykamalomra.

„Sok különböző lehetőség van a folytatást illetően és természetesen a spekuláció is sok. De a legtöbbjük számomra nagyon meglepőek. Nézd, mondhatnám azt, hogy a NASCAR-ban fogok versenyezni, de a végén talán nem fogok, és úgy jön majd le, hogy valami baromságot mondtam. Vagy mondhatnám azt is, hogy zúzós versenyeken veszek részt és te ezt nem hinnéd el nekem. De talán a végén meg fogsz lepődni… Látod? Semmi értelme spekulálni, amíg nincs valami biztos, mert bármi megtörténhet. Nem tudom, hogy mi lesz. Talán egyesek túl sokat beszélnek erről, és más dolgokra kellene fókuszálniuk.”

Kimi továbbra is titokzatos a jövőjét illetően, de nem utasította vissza a Williams ajánlatát.

„Persze mindig egy top-autót akar, de idén láthattuk, hogy csak egy csapatnak volt kiváló gépe. Nem lehet kiválasztani ezt, vagy tudni, hogy melyik lesz a legjobb. Néhány évvel ezelőtt pár csapat jó autóval rendelkezett, míg más években ezek már nem olyan jók. A jó és a rossz autó között nagyon kis különbségek vannak. Végül az embernek ezzel kell dolgoznia.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése