2012. március 23.

Räikkönen 5 helyes rajtbüntetést kapott

A 2009 után idén a Lotus színeiben visszatért Kimi Räikkönennek egyelőre úgy tűnik, nincs szerencséje a technikával. Ausztráliában a kormányszervó hátráltatta munkájában, Malajziában pedig váltócsere miatt kap öt rajthelyes büntetést.

Räikkönen vasárnap öt hellyel hátrébbról lesz kénytelen indulni a Maláj Nagydíjon, a szombati időmérőn elért helyezéséhez képest, miután a mai, második szabadedzést követően váltócserét hajtottak végre a finn klasszis E20-asában.

A hírt nem sokkal a mai második edzést követően hozta nyilvánosságra a Lotus a hivatalos twitter oldalán. Kimi váltóproblémáit nem sikerült orvosolni, így a harmadik szabadedzés előtt az istálló az alkatrész cseréjére kényszerült. Ennek egyértelmű következménye az öt helyes rajtbüntetés.

A probléma már Ausztráliában jelentkezett, amikor a finn kisodródott a fűre, és a hűtő tele ment levágott fűszálakkal, ami a váltó túlmelegedéséhez vezetett. A verseny utáni vizsgálat már akkor kimutatta, hogy a váltóban egy csapágy abroncs megsérült, így élettartama bizonytalanná vált, és végül az alakulat műszaki szakemberei a váltó cseréje mellett döntöttek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése