2012. március 9.

10 vélemény Kimi Räikkönen világáról

A következő sorokban olyan versenyzők szóltak meg Kimi Räikkönen egyedi és sajátos világáról, mint Felipe Massa, Jean Alesi, Niki Lauda, vagy épp a finn honfitárs, Heikki Kovalainen.

A pilóták mellett Andrea Stella, valamint Jean Todt is elmondta a véleményét a versenyzőről.
10., Felipe Massa

„Kimi Räikkönen egy nagyon hideg srác és a saját kis világában él. Azt gondolom, a legnagyobb jellemzője az, hogy soha nem beszél senkivel. Nem dicsér, de soha senkit nem is sért meg. Ez egy jó tulajdonság, mivel a saját világában él, ahol tiszteletben tartja az embereket.”

9., Niki Lauda

„Félelmetes az, hogy Kimi Räikkönen visszatért. Kimi sebessége mindig is kiváló volt. Nem beszél sokat, de ő egy ilyen versenyző. Érezze jól magát, de fontos, hogy a legnagyobb szinten maradjon, mivel akkor érdekes. Ha az autó nem lesz jó, ő sem tud mit tenni, csak a középmezőnyben vezetni. Ez a Formula-1, egy kegyetlen játék.”

8., Jean Todt

„Kimi egy igazi és őszinte srác. Mindig is így gondoltam rá, aki a versenypályán kívül is ugyanaz az ember maradt, ebben a nehéz világban a Formula-1-ben.”

7., Felipe Massa

„Ő nem az a fajta fickó, aki könnyen adná a barátságát, és nem is kínál intimitást. De nagyon jó volt a kapcsolatunk egymással. Nagyon profi. Segítettünk egymásnak a munkahelyünkön. Tisztelgek előtte, mivel 2007-ben világbajnok lett, de mindezek ellenére 2008-ban is ugyanaz volt, aki azelőtt. Soha nem változott a viselkedése.”

6., Jean Alesi

„Amikor egy jó autó dolgozott alatta a McLaren és a Ferrari csapatnál, mindig nyert. Az autó ismét nagyon fontos lesz számára. De biztos vagyok abban, hogy semmit sem változott.”

5., JJ Lehto

„Ő csendes versenyző, aki így sokkal inkább foglalkozni tud a központi dolgokkal. De más, amikor a barátival van, vagy a hajóján. Az embereket rossz benyomás éri, mivel Kimi nem beszél sokat, de nagy szíve van, és nagyon intelligens.”

4., Heikki Kovalainen

„Egy remek versenyző, egy világbajnok, aki mindig tudja, hogy mit kell tennie. Remek dolog, hogy újra itt van velünk. Sajátos világa van, ami mindenki számára érdekes.”

3., Andrea Stella

„Azt mondják róla, hogy ő egy hideg ember, de, amikor megnyerte a világbajnokságot 2007-ben az utolsó futamon, láttam őt sírni.”

2., Sergio Rinland

„Belenéztem a szemébe, és azt gondoltam, hogy már láttam ezt a tekintetet. Libabőrös lettem. Sennára emlékeztet.

1., Matti Nykänen

„Kimi egy igazi úriember, egyformán tekint mindenkire. Nem lesz más, senki kedvéért sem. Magát adja.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése