2012. március 14.

Räikkönen: Újra nyerni akarok, de ez nem tőlem függ

Kimi Räikkönen nagyon motiváltnak tűnik a 2012-es szezon rajtja előtt, és elmondta, újra nyerni szeretne a Formula-1-ben, de úgy gondolja, ez csak az autójától függ.

A finn „Jégember” vállat von, és nem tudja, hogy mi lesz vele a folytatásban.
Kimi Räikkönen a Lotus F1 Team színeiben fog versenyezni az idei kiírásban, és lehetőség szerint ott lenne a nagyok között. Räikkönen és a Lotus pozitív tesztet zárt Spanyolországban, mondhatjuk ezt annak ellenére, hogy a második barcelonai körözgetést ki kellett hagynia az istállónak a felfüggesztés problémája miatt.

Kimi, aki 2007-ben a Ferrarival bajnok lett az F1-ben, készen áll arra, hogy újra nyerjen a kategóriában.

„Ez az autótól fog függeni.” – kezdte a finn a The Telegraph hasábjain. „Természetesen újra nyerni akarok. De mit tehetsz, ha az autód nem elég jó? Majd olyan keményen fogom nyomni, ahogy csak tudom.” – tette hozzá Räikkönen.

Räikkönen csak nevet a róla szóló híreken.

„A vicces dolog az, hogy az emberek nagy történetet kerítenek abból, hogy én állítólag motiváció nélkül versenyeztem, de, ha a csapat azt mondja neked, hogy nem vehetsz részt a versenyen, mivel az autód megsérült, és ez túl veszélyes a víz, valamint a KERS rendszer miatt… Néha az emberek egyszerűen megpróbálnak egy rossz történetet fabrikálni a dolgokból, melyek eredetileg normálisak. De ez már csak így megy.” – mondta a sóhajtozása után Räikkönen.

Räikkönen nem tagadja, szívesebben versenyzett volna az 1970-es években, amikor minden lazább volt. James Hunt?

„Azokban a napokban a Formula-1 egy kicsit más volt. Az élet azonban megy tovább. Minden megváltozik. De az biztos, hogy szerintem a dolgok mókásabbak voltak, amikor James Hunt versenyzett.”

Robert Kubica súlyos rali-balesete?

„Ah, normális, hogy a Formula-1-el mindent megpróbálnak betiltani. Sajnálatos az, ami tavaly Roberttel történt… de ez még azelőtt történt, hogy az bekerült volna a szerződésébe. Talán a jövőben elérhetsz néhány jó eredményt ezen a területen. Még mindig imádom a ralit. Ha képes lennék ugyanabban az időben a Formula-1-ben is versenyezni, akkor megtenném. Szerintem ez egy jó edzés és móka.”

Räikkönen elmondása szerint nem igazán érdeklődött az F1 iránt, míg ralizott.

„Néha, amikor otthon vagy, vagy valami hasonló, akkor ott volt a televízióban, de különösebben nem erőltettem meg magam.”

Kimi kezei továbbra sincsenek megkötve.

„Azt csinálok, amit akarok. Ha el akarok menni a barátaimmal, akkor ezt meg tudom tenni. Nincs senki, aki azt mondaná, hogy ezt nem szabad megtennem. Mindaddig, míg a munkádat 100%-osan el tudod végezni, nem látok problémát ezt illetően.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése