2012. március 10.

Vettel: Van egy bizonyos problémánk, de megoldjuk

Sebastian Vettel nem aggódik a Red Bull Racing „egy bizonyos” problémája miatt, és abban bízik, hogy meglesz az a nagyon különleges harmadik cím.

A német versenyző nagyon büszke arra, hogy tagja lehet a hat világbajnokból álló klubnak.

Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher után Sebastian Vettel lehet a harmadik versenyző a Forma-1 történelmében, aki egymás után háromszor nyer világbajnokságot.

Vettel is egyetért azzal, hogy nagyon különleges dolog lenne zsinórban harmadszorra is elhódítani a világbajnoki címet:

„Abszolút, ez teljesen világos. Ez a cél. Úgy gondolom, hogy a versenyzők között nincs olyan, aki azt mondaná, hogy egy pozícióval rosszabb szeretnék lenni, mint az előző évben”- mondta a német versenyző a Motorsport Totalnak.

„Az ember mindig fejlődni akar, és sohasem akar olyan célba érést, mely rosszabb helyre viszi, mint ahonnan elindult. Egyben azt is tudod, hogy egy szezon nagyon hosszú, és nemcsak egy olyan verseny van, amelyik fontos vagy döntő, hanem az összes együtt.”

A Red Bull Racing versenyzője nagyon büszke arra, hogy egyike lehet a hat világbajnoknak, akik idén elrajtolnak a mezőnyben:

„Természetesen különleges az, hogy a startnál egyike lehetek a hat világbajnoknak – de ez senkinek sem segít abban, hogy a következő kört gyorsabban tegye meg, vagy könnyebben behúzd a versenyt. Ez egy múlttal kapcsolatos dolog, és természetesen szép is, de amikor az ember a rajtnál áll és kialszanak a lámpák, akkor csak arra gondol, ami előtte van, azaz a versenyre – és utána jön a daráló.”

Az RB8-as továbbfejlesztett verziója közel sem volt problémamentes az utolsó téli teszten, de a kétszeres bajnok nem csinál ebből nagy ügyet, igaz elismerte, hogy van még egy-két apróság, melyet ki kell javítani a gépen:

„Az autó jól viselkedett a tesztek alatt közel semmilyen probléma sem merült fel, és az előző évvel összevetve elégedettek vagyunk.”

„Hazugság lenne most azt mondani, hogy minden tökéletes, mivel van egy bizonyos problémánk, melyet meg kell oldani. Azonban biztos vagyok benne, hogy megragadjuk ezt, mielőtt elillanna. Azonban a saját és a többiek teljesítményéről csak Ausztráliában tudunk majd igazi értékelést adni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése