2012. március 3.

Räikkönen vagy Häkkinen a nagyobb tehetség?

Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motosport alelnöke a brit AUTOSPORT hasábjain rengeteg érdekes kérdésre választ adott az őt kérdező rajongóknak.

Haug többek között kitért Kimi Räikkönen és Mika Häkkinen tehetségére is.

Kérdés: A Mercedes céljai, kilátásai?
Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke: „Határozottan szeretnénk egy lépést megtenni előre. Az elmúlt két esztendőben a negyedik helyen zártunk, ami normális esetben azt jelenti, hogy 6 autó van előttünk. A célunk az, hogy rendszeresen ezen csoport tagjai legyünk. A megfelelő irányban haladunk előre.”

Kérdés: Schumacher képes a győzelemre?
N.H: „Igen. Ha egy olyan autót adunk neki, mely képes a győzelemre, és a bajnoki cím megszerzésére, akkor meg tudja csinálni, akárcsak Nico.”

Kérdés: Hogy döntik el, hogy ki teszteljen? Feldobnak egy érmét, hogy ki és melyik nap ül autóban?
N.H: „Nincs szükség arra, hogy feldobjuk egy érmét. Az egyik versenyző vezeti az autót az egyik napon, míg a másik a másik napon. Sokféleképpen el lehet ezt dönteni.”

Kérdés: Csalódott a Mercedes GP teljesítményében az elmúlt két évben, miután egy világbajnok csapatot vettek át?
N.H: „Nem. A csalódás nem segít. Mindannyian tudjuk, hogy időbe telik, míg rendszeresen az első három csapat között leszel.”

Kérdés: „Hiba volt elválni a McLaren-től, mellyel közösen sikeresek voltak? Miért áldozták fel ezt, hogy mindent újra a semmiből kezdjenek? Különösen akkor, amikor sok gyártó távozni kényszerült…
N.H: „A McLaren szeretett volna belépni a sportautók piacára, amit mi tiszteletben is tartottunk. Még mindig egy nagyszerű partneri kapcsolat van közöttünk, és fantasztikus a munkakapcsolatunk a McLaren-nel. Az egyik legsikeresebb csapat voltunk a múltban, és az elmúlt másfél évtizedben.”

Kérdés: A W02 egy rövid tengelytávval rendelkezett, és az egyik legrosszabb gumikopást mutatott az összes csapat közül. Már megoldották ezt a problémát a W03-nál?
N.H: „Igen, azt gondoljuk, hogy a jó irányban haladunk előre. Konkrét kérdéseket azonban nem látok a gumikopást illetően.”

Kérdés: Mennyit fizetne Adrian Newey-nak, hogy a Mercedes csapatnál dolgozzon?
N.H: „Adrian még mindig egy jó barátom, és ez a McLaren Mercedes csapatnál eltöltött időszak óta van így. Nagyon tisztelem az ő erősségeit, mint tervező és ember. De ő a Red Bull csapatnál dolgozik, és mi pedig az Ezüst-Nyíl vagyunk a Mercedesszel. Mindketten tiszteljük egymást, és Adrian biztosan tudja, hogy mik a céljaink: fejlődni és érdekes versenyeket előidézni ott elől. Remélem, hogy ez előbb megtörténik, mint később.”

Kérdés: Kinek volt nagyobb tehetsége? Mika Häkkinen, vagy Kimi Räikkönen?
N.H: Mindkét srácot nagyon magasan értékelem. De lehetetlen összehasonlítani őket, mivel nem igazán versenyeztek egymással. Sőt, Mika erősen ajánlotta nekem Kimi-t, és meg voltam győződve a Sauber csapatnál futott első köre után, hogy egy nagy tehetség. Mika minden bizonnyal a valaha volt egyik legjobb versenyző, és még mindig a Mercedes-Benznek dolgozik, valamint egy nagyszerű barát is.”

Kérdés: F1-es hétvége, vagy DTM?
N.H: „Egyik a másik után.”

Kérdés: Ön tényleg egy igazi drift-király, ahogy Schumacher mondja?
N.H: Nem szállok szembe Michael szavaival.

Kérdés: SLR, vagy SLS?
N.H: „Nem veszel nekem egyet?”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése