2012. március 15.

Räikkönen: 2010-ben is a Forma-1-ben akartam versenyezni

Kimi Räikkönen most elárulta, hogy a tervei szerint 2010-ben is a Scuderia Ferrari színeiben akart versenyezni a kategóriában.

Räikkönen mellett Steve Robertson menedzser is megszólalt.

Kimi Räikkönen 2009 év végén kénytelen volt távozni a Ferraritól, miután a Santander Bank nyomására a vezetőség úgy döntött, hogy a finnt, és nem Felipe Massát küldi el Fernando Alonso idő előtti érkezése miatt.

Kimi végül ralizni ment, noha a McLaren, a Mercedes és a Toyota is érdeklődött iránta.

„2009 év végén kerültünk ebbe a helyzetbe.” – kezdte Steve Robertson a finn Turun Sanomat lapnak.

Ekkor történt ugyanis az, hogy a Ferrari kivásárolta a finn versenyzőt a szerződéséből, majd Kimi a rali felé vette az irányt.

„Nem tudjuk őszintén azt mondani, hogy rali-rajongók lennénk – ez idegen nekünk, miközben a Formula-1-et úgy ismerjük, mint a tenyerünket. Amikor Kimi vissza akart térni az F1-be, hozzánk fordult segítségért. Néhány hónap múlva meg is kapta azt, amit akart.”

„Személy szerint már 11, 12 éve ismerem őt, és nagyon közel áll hozzánk. Amikor segítséget kér tőlünk, tudja, hogy ránk mindig számíthat ebben, és megadjuk neki azt, amit kér. Nagyon örültem annak, amikor a visszatérés mellett döntött, hiszen ez az a hely, ahová igazán tartozik. Annyi ostobaságot hallhattunk arról, hogy motivációs problémákkal küzd… Az igazság az, hogy csak egy ok miatt akart visszatérni – ez azért történt meg, mivel szuper-motivált és újra az F1-ben akar versenyezni.”

„Most Kimi vágya teljesült, és ott van a Lotus soraiban. Véleményem szerint Grosjean és ő egy jó kombinációt alkotnak együtt. Azzal, hogy a csapat változtatott a versenyzőin, megmutatja, hogy nem voltak elégedettek a pilótákkal és újra a nagy csapatok között akarnak lenni.

Időközben Kimi egyértelművé tette a Times of India hasábjain, hogy 2010-ben is versenyezni szeretett volna az F1-ben: „Soha nem terveztem azt, hogy elhagyom ezt a sportot. Egyébként is, szerződésem volt 2010-re.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése