2012. március 2.

Vettel figyelmeztet, a Red Bull még semmit nem mutatott az erejéből

A kétszeres világbajnok címvédő versenyző, Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy csapata, a Red Bull Racing egyelőre semmit sem mutatott meg az erejéből.

Vettel tudja, hogy az utolsó nagy csomag még nem került fel az RB8-as versenygépre.

Sebastian Vettel:
„Nyilvánvalóan sokan szeretnek eljátszani azzal a gondolattal, hogy a Red Bull valójában hol is áll a mezőnyben. Erre a kérdésre sajnos jelenleg nem tudom a választ, de azt igen, hogy egyelőre nem mutattunk semmit, ami fontos lenne. A java még csak most fog következni, az első versenyen, nem beszélve arról, hogy van néhány alkatrész, melyek ezen a héten kerülnek fel az autónkra.”

„Annak ellenére, hogy még mindig csak a tesztelési fázisban vagyunk, a fejlesztési harc megkezdődött, és fontos, hogy az élen járjunk ebben. Most mindenki kicsit hasonló helyzetben van, mint mi. Várakozunk, várjuk az új alkatrészeket, tesztelünk, és sokat nem tudunk az időkről. Most két nagyon fontos nap következik itt Barcelonában, ezért fontos, hogy maximalizálni tudjuk a pályán eltöltött időt. Ennél most nincs fontosabb. Minden egyes körnek nagy befolyása lehet a folytatást illetően. Nem tudhatjuk, hogy mit találunk, vagy veszünk észre az egyik körben.”

„Bízom benne, hogy sikerül előrelépnünk, bárhol is álljunk jelenleg a mezőnyben. Most csak saját magunkra szabad koncentrálnunk, és arra, hogy elvégezzük a feladatainkat. Érdekes játék ez a gumikkal és az üzemanyaggal. Ezek mind nagy különbséget jelenthetnek, így nehéz megítélni a helyzetet. Ausztráliában többet fogunk tudni.”

„Eddig összességben jól alakultak a dolgaink, de azt nem mondhatjuk, hogy tökéletes lenne a téli időszakunk. Voltak, vannak, és minden bizonnyal lesznek is problémáink, de ez természetes. Ez egy technikai sport, ahol fel kell készülnöd az ehhez hasonló történésekre. Ma például nehéz volt dolgozni a pályán a sok piros zászló miatt. A ritmus sokszor nem volt meg, pontosan emiatt. Egy alkalommal mi is megálltunk a pályán, de szerencsére ezt olyan helyen tettük meg, ahol akkor nem volt sok fotós.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése