2012. március 5.

Räikkönen: A Lotus egy kihívásokkal teli időszakon van túl

Kimi Räikkönen megkönnyebbült, hogy a Lotus F1 Team sikeresen túlvészelte a téli tesztidőszakot, mely korántsem volt egyszerű a brit istálló számára.

2007 Formula-1 világbajnoka bízik csapata új fejlesztéseiben.

Kimi Räikkönen számára különösen fontos volt az, hogy a téli tesztidőszak során sok kilométert tegyen meg a pályán. Miután a finn „Jégember” az E20 kasztniproblémája miatt kénytelen volt kihagyni a második barcelonai tesztet, sok kilométert és időt vesztett a pályán.

A Lotus azonban végül megoldotta az első felfüggesztés problémáját, és Räikkönen sikeres utolsó tesztnapot zárt Barcelonában.

„Ez egy kihívásokkal teli időszak volt számunkra.” – ismerte el Kimi Räikkönen a finn Turun Sanomat lapnak.

„Végtére is készen állunk az első versenyre. Az autóra új alkatrészek fognak érkezni, melyeket lehetőség szerint természetesen ki fogunk próbálni. Ezek a változtatások nem lesznek óriásiak, de fontosak lehetnek.” – tette hozzá Barcelonában a finn világbajnok.

„Az utolsó napunkon gyakorlatilag minden a helyére került, és ennek örülök, mivel most Ausztrália, az első verseny következik. A téli időszak nem volt hibátlan és problémamentes számunkra, de jól reagáltunk a helyzetre, és ez a fontos.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése