2012. március 15.

Räikkönen: Nem vagyok kivételezett

Kimi Räikkönen szokásához híven nyugodt maradt Ausztráliában, és nem néz úgy magára, mintha a ő lenne a NUMBER ONE a Lotus istállónál.

A finn „Jégember” csak versenyezni szeretne.

A Formula-1-ben ismét változtak a szabályok, melynek köszönhetően a McLaren és a Marussia autóján kívül mindenki megkapta a törött orr-részt, ami finoman szólva sem a legszebb a kategória történetében.

„Mindez a szabályok részét képezi, de már valamelyest mindenki hozzászokott ehhez.” – kezdte Kimi Räikkönen csütörtökön a pályán. „Egy idő után már senki sem beszél erről. A szabályok változnak, így az autók is… Ez nem nagy dolog. Ez egyszerűen most más, mint korábban.”

Új szabályok, új autók, de Räikkönen nem változott.

„Soha nem veszítettem el a Formula-1 iránti szenvedélyemet. A dolgok körülöttünk megtörténnek, és azok nem mindig ideálisak, de ez van. Most az abroncsok mások, mint azelőtt, de az autót nem érzem másnak. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy az milyen volt korábban, így nehéz összehasonlítani ezt az egészet.”

Kimi nem úgy tekint magára, mint a Lotus első versenyzőjére Romain Grosjean előtt: „Nem gondolom azt, hogy egy 1-es és egy 2-es számmal versenyzünk. A Lotus egyszerűen megpróbál a lehető legjobban cselekedni, ami jó a csapatnak. Igyekszünk jól kezdeni a szezont, miközben kevés hibát vétünk és nincsenek nagy problémáink. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése