2012. március 9.

Vettel triplázás előtt a Forma-1-ben a Red Bull Racing csapattal?

Továbbra is Sebastian Vettel, és a kétszeres bajnoki címvédő Red Bull Racing csapat a 2012-es bajnokság favoritja.

Vettel 2010 és 2011 után 2012-ben is bajnoki címet ünnepelhet, amire jelenleg minden esélye megvan a német sztárversenyzőnek.

A mezőny a következő héten már nem Európában fog tesztelni, hanem az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon versenyez majd Melbourne-ben. A mezőny minden eddiginél erősebb és versenyképesebb lehet, miközben olyan pilóták foglalnak helyet a rajtrácson, mint Michael Schumacher, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Mark Webber, Lewis Hamilton, Jenson Button, Fernando Alonso, Felipe Massa, vagy épp a nagy visszatérő, Kimi Räikkönen.

A Formula-1 most izzik az erőtől és az érdekességektől. Bahrain újra a neves naptár részese lesz, addig USAvisszatér a Texas állambeli Austinban jelenleg épülésben lévő F1-es versenypályájával, ami a szervezők szerint a világ egyik legjobb helyszíne lesz.

2007 világbajnoka jeleneti a legnagyobb érdeklődést a Lotus istállónál, de most mindenki arról beszél, hogy Vettel ismét megvédheti a címét, és 2010, valamint 2011 után újra a csúcson ünnepelhet a Red Bull Racing istállóval. Könnyen előfordulhat, hogy az RB8-as versenygépnek csak az első zöld jelzésig lesz ellenfele… A bokszban…

A Mercedes AMG Petronas csapat felpiszkálhatja a nagyokat, és Schumacher, valamint Rosberg is a dobogón ünnepelhet.

„Nagyszerű dolog az, hogy ennyi világbajnokot üdvözölhetünk a sportunkban, de ez csak minőséget jelent a rajtrácson, és, ha az autók egy kicsivel közelebb lesznek egymáshoz, akkor egy igazán izgalmas szezonban lesz részünk.” – mondta Ross Brawn a BBC-nek.

„Ez lehet az egyik legjobb év a Formula-1-ben.”

Ha már minőség, Michael Schumacher egyedül hét világbajnoki címmel száll harcba a neve mellett, de ott van Vettel és Alonso két-két címe is… Most a német lehet az, aki közel kerülhet Michael nagy rekordjához, aki 2000 és 2004 között mindent megnyert és 5 bajnoki címet szerzett a Benetton csapatnál elért kettő mellett.

A Red Bull azonban nem ír le senkit: „Sebastian egy hihetetlen évet futott tavaly, és végig jelentős dominanciát mutatott. De van kint néhány nagy ellenfél a pályán.” – mondta Christian Horner csapatfőnök, hozzátéve, Jenson Button lehet a legnagyobb ellenfelük 2012-ben a McLaren autóval.

A brit istállónál jelentősen sokat változott a hangulat tavaly óta: „Melbourne-be utazva sokkal boldogabb vagyok, mint tavalyi ilyenkor voltam.” – nyilatkozta Jenson Button az utolsó barcelonai tesztnap után.

„Egy jó téli időszakot zártunk a csapattal, miközben a megbízhatóság is rendben volt. Úgy érzem, hogy jó eredményeket értünk el az autóval. Egyáltalán nem aggódom most az autó egyensúlya miatt.”

A középmezőny szintén nem állt le, és a Force India, a Sauber, vagy a Toro Rosso akár zavart is okozhat az elő lévő csapatok számára. A Williams nagy kérdőjelet jelent, miután a legendás brit gárda tavaly katasztrofális idényt zárt, addig a Caterham F1 Team felzárkózhat a pontszerzésre esélyes istállók közé.

Miközben Rubens Barrichello és Jarno Trulli is távozni kényszerült a pénz miatt, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne az egyik legerősebb párost alkothatja a sorozatban – tennék ezt Jaime Alguersuari és Sébastien Buemi kárára a Red Bull döntését követően.

Végül, de nem utolsó sorban itt van nekünk a gyengélkedő Ferrari is, mely Ausztráliában vagy csattanós választ ad a kritikákra, vagy egyszerűen kiveri a biztosítékot az F2012 versenyképtelenségével. Ha a nyilatkozatokra építkezünk, akkor az utóbbi várható…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése