2011. november 6.

Hivatalos: A Williams megerősítette, komoly tárgyalásokat folytatnak Kimi Räikkönen-nel!

Sir Frank Williams istállója immáron hivatalosan is megerősítette, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak Kimi Räikkönen menedzsmentjével. 

A legendás brit istálló úgy fogalmazott, hogy a sajtóban megjelent hírek igazak, és a finn „Jégember” velük térhet vissza a Formula-1-be 2012-ben.




Kimi Räikkönen legutóbb 2009-ben versenyzett a Formula-1-ben a Ferrarival. Räikkönen távozása Fernando Alonso idő előtti érkezéséhez vezethető vissza, noha a finn „Jégembernek” lett volna lehetősége arra, hogy maradjon, miután a McLaren és a Mercedes is szerződést ajánlott neki a 2010-es évre, ám végül ezt 2007 világbajnoka visszautasította és úgy döntött, hogy a raliban (WRC) folytatja tovább.

Kimi jelenleg nagyon közel áll ahhoz, hogy visszatérjen a királykategóriába, és immáron hivatalosan is bejelenthetjük, hogy a sajtóban megjelent hírek igazak, a „Jégember” valóban tárgyal a Williams istállóval, ahol az elmúlt hetekben nem egy alkalommal látták.

A jelentések szerint Räikkönen 15 millió eurós fizetéssel tér vissza a királykategóriába, melyet majd a QNB, a Katari Nemzeti Bank fog biztosítani.

Toto Wolff, a Williams csapat részvényese a Motorsport-Total.com lapnak: „Igen, ez igaz. A Kimi Räikkönen dosszié ott van az asztalon. A történet nem a show-nak szól, komoly tárgyalásokat folytatnunk vele, és számos más opció is létezik. A stratégiai döntést a megfelelő időben fogjuk meghozni.”

A legfőbb akadályt Räikkönen fizetési követelménye okozhatja a csapatnál.

Wolff elhintette, hogy a döntés hamarosan megszületik, és a bejelentés még a november 27-ikén megrendezésre kerülő Brazil Nagydíj előtt meg fog történni.

Räikkönen várhatóan Rubens Barrichello helyét veszi át az istállónál és a venezuelai Pastor Maldonado csapattársa lesz, aki jövőre több mint 30 millió euróval járul hozzá a gárda költségvetéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése