2012. május 7.

Barcelonában a Lotus gyorsabb lesz, mint Bahreinben

A Lotus idei szezonja nem kezdődött túl szerencsésen, annak ellenére, hogy az autó teljesítménye egyértelműen jó, és a pilóták is jó formában vannak. A Bahreini Nagydíj eredményei azonban igazolták, hogy az enstone-i alakulattal igenis számolni kell. A csúcsra még nem sikerült felérniük, de mind a versenyzők, mind pedig Eric Boullier csapatfőnök úgy véli, arra sem kell már sokat várni. Boullier szerint a mugellói tesztek és a szélcsatornás vizsgálatok alapján az E20 Barcelonában gyorsabb lesz, mint Bahreinben volt.


A mugellói teszten a csapat döntése értelmében Kimi Räikkönen nem vett rész, csapattársa, Romain Grosjean azonban két alkalommal is a leggyorsabb körrel zárta a napot. Az alakulat a mugellói teszttel párhuzamosan teljes körű szélcsatornás vizsgálatot is tartott.


Boullier elmondta, hogy a pályán szerzett adatokat összevetve a szélcsatornás tesztelés eredményeivel, egyértelműen kijelenthető, hogy az autó határozottan javult. A szakember azonban azt is hozzátette, azt nem tudják, hogy a riválisok mennyit fejlődtek ez elmúlt három hétben.


„Mikor az időjárás nem volt jó (Mugellóban) kipróbáltunk néhány olyan kombinációt, amiket normál esetben nem használunk a versenyhétvégéken, mert ezeknek a beállítása meglehetősen hosszú időt vesz igénybe. Sokat tanultunk az autóról. A szélcsatornás tesztek is sok pozitív eredményt hoztak. Tudjuk, hogy az E20 még gyorsabbá vált, de a teljesítmény egy relatív fogalom. Majd meglátjuk, az ellenfeleink mennyit fejlődtek.”


Barcelonára előretekintve a Lotus csapatfőnöke optimista, mivel az E20 gumikezelése jobb, mint a mezőny legtöbb autójáé, ám a hőmérséklet miatt némi aggodalma is van, hogy elég meleg lesz-e ahhoz, hogy az E20 a legjobb teljesítményt nyújtsa.


„Képesek vagyunk a gumikat megfelelően kezelni a versenyek alatt, de a barcelonai pálya meglehetősen érdes, különösen a bal első gumit koptatja. Ezen a területen lehetséges, hogy jobb munkát végeztünk, mint riválisaink. Az egyetlen kérdés, hogy a teljesítményünkhöz relatíve megfelel-e a hőmérséklet. Annak alapján, ahogy az első négy verseny alakult, úgy tűnik, forró körülmények között egyre versenyképesebbek vagyunk. Majd meglátjuk” – nyilatkozta a Lotus csapatfőnöke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése