2012. május 13.

Kimi a dobogón, Sebastian 6.

A 2012-es Forma-1-es világbajnokságban öt futam elteltével, öt különböző versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A Spanyol Nagydíjon Pastor Maldonado győzedelmeskedhetett. Mögötte a második helyen Fernando Alonso, a harmadik helyen pedig Kimi Räikkönen végzett. Sebastian a 6. helyen fejezte be a versenyt.




Kimi Räikkönen:Utána kell néznünk, és elemeznünk kell azt, hogy vajon jó döntéseket hozott-e a csapat. Egy kicsit csalódott vagyok, mert azt gondoltam, hogy ennél egy kicsit jobban fogunk teljesíteni, különösen a verseny elején. Ami a végét illeti, ott már jól mentünk, de akkor késő volt. Sajnos az elején nem tudtunk elég gyorsan menni ahhoz, hogy versenyben lehessünk a végén. A futam végén már sikerült megmutatni azt, hogy megvan a sebességünk, de lehet, hogy az első kiállásnál rosszul döntöttünk. Sajnos bizonyos okok miatt nem voltunk elég gyorsak az elején, és emiatt elúszott a versenyünk. Nem voltam csalódott a verseny alatt, de ha a végén majdnem le tudtunk dolgozni 20 másodpercet, akkor egy csalódott érzés lesz úrrá rajtad. Ha lett volna még pár kör, akkor talán a győzelemért harcolhattunk volna. De ilyen a versenyzés, és ezek a pontok jól jönnek a csapatnak. Igen, végül is megvan a második dobogós helyezés zsinórban, és persze nem mindig van lehetőséged arra, hogy a dobogón legyél. Most folytatnunk kell, amit eddig is csináltunk, és remélhetőleg sikerül fejlődnünk és nyerhetünk is. Az autó mindenhol erős, és remélem, hogy Monacóban jobban fog menni. Sok munka van előttünk, habár a csapat már így is rengeteget végzett. Nem vagyunk 100 százalékosak, ami elég normális dolog, de jó irányba megyünk. "

Sebastian Vettel:Ez egy újabb kemény, hosszú és meglepetéseket hozó verseny volt. Egy pillanatig sem lehettünk biztosak abban, hogy mi fog történni a következő körben. Az idei szezon folyamatosan lüktet, mint egy fájó fog. Nagyon nehéz jó eredményt elérni, mivel sok versenyképes csapat dolgozik a mezőnyben, és valóban van pár igazán nagy tehetség kint a pályán. Először is természetesen szeretnék gratulálni Pastor Maldonado első győzelméhez. Tudom, hogy ez milyen fontos egy versenyző számára és azt is, hogy most milyen boldog Frank Williams, aki megérdemli a sikeres szereplést. Ő egy legenda, aki csak ennek él. Ami a saját versenyemet illeti, nem vagyok valami boldog. Sikerült az utolsó részben felzárkóznom, de jobb is lehetett volna. Legalább egy helyet javíthattam volna. Szórakoztató volt kint a pályán, miközben nem volt minden rendben. Többek között az is hátráltatott, hogy az autóm orra megsérült, amiért végül be kellett hajtanom a bokszba. Az elemet kicserélték a gépen, mivel az aerodinamikai mutatók nem voltak valami jók előtte. A szárny végül teljesen tönkrement. Nem tudjuk, hogy miért, mivel senkivel sem találkoztam közelről. Most Monaco következik, mely az egyik kedvenc helyszínem. Úgy érzem, hogy versenyképesek lehetünk ott, de egy tiszta hétvégére lesz szükségem.


A futam végeredménye:

KÉPEK KÉSŐBB...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése