2012. május 18.

Räikkönen: Irány a partik városa!

Kimi Räikkönen szerint nagyon nehéz megúszni tisztán egy hétvégét Monacóban – ez egyaránt igaz lehet a partikra és a versenypályára is.

A Lotus F1 Team versenyzője úgy véli, hogy az időmérő kulcsfontosságú lesz ezen a hétvégén.

Igaz, hogy Monaco egy egyedülálló esemény a maga nemében, de Räikkönen nem szereti kategorizálni a versenyeket:

„Teljesen haszontalan különböző kategóriákba sorolni a versenyeket, mivel mind ugyanolyan fontos számomra”- mondta a finn versenyző a Lotus F1 Team hivatalos oldalán.

„Ennek ellenére nincs még egy olyan különleges verseny, mint Monaco. Nincs annál jobb érzés, mint itt jól összerakni a dolgokat. A verseny Monte Carlo utcáin valóban különbözik minden mástól; ez egy olyan kihívás, melyet minden évben nagyon várok”- folytatta Räikkönen.

„Nagyon-nagyon nehéz, majdnem lehetetlen, hogy legyen egy tiszta hétvégéd”- utalt a pálya nehézségére, és esetleg a sok bulira.

„Ez egy szűk és kacskaringós pálya. Rendkívül pontosnak és koncentráltnak kell lenned minden egyes méteren, ahol gyorsan mész.”

„Jó érzést nyújt egy gyors kör Monacóban. A múltban szinte lehetetlen volt az előzés, szóval ahhoz, hogy igazán élvezd a versenyt, elől kell lenned.”

„Ez egy érdekes hely nagyon sok rajongóval és partival. Teljes más itt a hangulat, mint bárhol máshol.”

Räikkönen elmondta, hogy az időmérőre különösen koncentrálniuk kell:

„Látnunk kell azt, hogyan fognak működni az abroncsok, és azt is, hogy van-e jó stratégia, de a legfontosabb dolog az, hogy remekül menjünk az időmérőn. Nehéz tudni, hogy az autó mennyire lesz jó Monacóban, mivel nem tudod szimulálni a karakterisztikáját; különösen nem azokon a pályákon, melyeket eddig meglátogattunk.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése