2012. május 6.

Vettel szerint csak felfújják Schumacher kritikáját

Sebastian Vettel elmondta: Michael Schumacher elég régóta van a Forma-1-ben ahhoz, hogy ne sokkolják a Pirelli 2012-es abroncsai.

A Red Bull versenyzője kifejtette, hogy minden versenyző többet akar – ilyen a természetük.

Sebastian Vettel, Michael Schumacher honfitársa és barátja, úgy véli, hogy a nemzetközi sajtó egy kicsit felfújta a hétszeres bajnok reakcióját, melyet a Pirelli abroncsok váltottak ki belőle.

Schumacher egyelőre egyedül maradt a mezőnyben azzal a véleményével, hogy a gumik miatt olyan lassan kell menniük, mintha a biztonsági autó mögött köröznének, és szerinte túl óvatosan kell bánni az abroncsokkal.

Nico Rosberg és Nicolas Hülkenberg is eltérő véleményen van, és meglátásuk szerint mindenki ugyanazokkal az abroncsokkal megy, ugyanolyan körülmények között.

Schumacher tegnap látogatóban járt a Pirelli főhadiszállásán, ahova elkísérte pár mercedeses mérnök is, de nem derült ki, hogy miről volt szó a félórás megbeszélésen.

„Egy kicsit fel lett fújva”- idézte a kétszeres bajnokot a Sport Bild.

„Végül is, mindannyian ugyanazokkal az abroncsokkal megyünk, de természetesen versenyzőként mindig több tapadást akarsz – mindegy, hogy az autótól vagy az abroncsoktól”- tette hozzá.

„Benne van a természetünkben, hogy többet akarunk – többet, különösen a többieknél”- mondta mosolyogva.

„Amikor erről beszélek Michaellel, abszolút nem ilyen drámai. Már régóta itt van és elég sok dolgot látott, ami az abroncsokra is igaz.”

„Nem gondolom, hogy olyan könnyű lenne őt sokkolni”- zárta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése