2012. május 16.

Vettel: Monacóban teszek fel egy kis pénzt a Williams-re

Sebastian Vettel szerint annyira össze van kavarodva a mezőny 2012-ben, hogy Monacóban a Marussia vagy a HRT is pole-ban lehet – jegyezte meg ironikusan a Red Bull Racing versenyzője.

A német versenyző elmondta, hogy a Spanyol Nagydíjon egyszerűen nem volt elég gyors az RB8.

Vettel a hatodik helyen zárta a Spanyol Nagydíjat, és elmondása szerint akkor sem lehetett volna harcban jobb pozícióért, ha nincs az áthajtásos büntetés, vagy az orrkúpcsere:

„Nyilvánvalóan a büntetés egy pozícióba került nekünk a végén”- mondta a német versenyző.

„Lehetetlen volt harcolni az első négy helyezésért, különösen az első két etap után. Mindent egybe vetve szerintem ez egy olyan verseny volt, melyben minden megkavarodott; néha gyors, néha lassú, szóval egy kicsit nehéz megérteni mindent, és sok dolgot kell átvennünk.”

„Az autó nagyon sokat változott. Le kellett cserélni az orrot is, így nagyon sok dolog történt.”

„Nézd meg a McLarent. Szerintem nekik egy nagyon versenyképes és nagyon gyönyörű autójuk van. Ők még nálunk is rosszabbak voltak. Végül is úgy gondolom, hogy nem igazán számít az, hogy honnan rajtolsz, hanem az számít, ha megvan a tempód. Nem volt meg ahhoz a tempónk, hogy jobb helyen végezzünk az ötödik helynél, és a hatodikak lettünk.”

„Elnézve a mai versenyt, meglehetősen őrült volt az, ami zajlott. Talán egy Marussia vagy egy HRT lesz a pole-ban Monacóban!”- jegyezte meg viccelődve.

„Nehéz megmondani azt, hogy hol vagyunk. Nem voltunk elég gyorsak, és nem voltunk olyan gyorsak, mint azt szerettük volna, de harcolni fogunk. Sok dolgot kell megértenünk és tanulnunk, szóval majd meglátjuk két hét múlva.”

„Talán elmegyek a casinóba, és teszek egy kis pénzt a Williamsre! Ez nyilvánvalóan kellemes dolog (a kívülállóknak), mert nagyon sok dolog történik. De nekünk egy kicsit trükkös megérteni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése