2012. január 19.

Alonso: Räikkönent mindenki tiszteli és jó lesz ellene versenyezni

Fernando Alonso szerint növelni fogja a Forma-1-es bajnokság színvonalát, hogy idén hat világelső lesz a mezőnyben. Kimi Räikkönen érkezése mindenképpen jó hír, nemcsak a Forma-1-nek, hanem a nézőknek is.

Alonso úgy véli, hogy a fél mezőny esélyes a futamgyőzelmekre.

Idén rekordszámú, összesen hat világbajnok fog indulni egyszerre a Forma-1-es világbajnokságban, ami minden idők legszínvonalasabb mezőnyét vetíti előre. Fernando Alonso kíváncsian várja, hogy ez a pozitív statisztika mennyire fogja ösztönözni a versenyzőket:

„A tény, hogy hat világbajnok lesz a mezőnyben, segít növelni a bajnokság színvonalát, és az összes bajnok és topversenyző csak még boldogabb lesz tőle, mert nagyobb lesz a kihívás, hogy remekül végezzük a dolgunkat”- mondta a spanyol a Total Racenek.

Alonso annak is örül, hogy 2005-ös és 2007-es riválisa idén visszatért a Forma-1-be:

„Kimi visszatérése határozottan egy remek hír mindenki számára, nem csak a Forma-1-nek, hanem a nézőknek, és azoknak az embereknek, akik szeretik a versenyeket, mivel ő egy nagyon tehetséges versenyző, akit mindig is tiszteltek, és aki ellen mindig nagyon jó volt versenyezni, valamint kerék-kerék ellen harcolni.”

Ferrari versenyzője meglepő nyilatkozattal folytatta, amikor kifejtette, hogy szerinte a fél mezőny esélyes lehet a győzelemre 2012-ben:

„Ha összeszedjük azokat, akik eddig nyertek, akkor tizenketten vagyunk. Szóval nagyjából tizennégyen esélyesek arra, hogy vasárnap nyerjenek, ha az autójuk is elég jó. Ez remek móka lehet a rajongóknak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése