2012. január 9.

RÄIKKÖNEN MÉG AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJ ELŐTT IS EDZENI FOGJA A NYAKIZMAIT

Mark Arnall, Kimi Räikkönen személyi edzője elmondta, hogy a finn versenyző még az évadnyitó Ausztrál Nagydíj edzésnapjain is a nyakizmait fogja erősíteni, mivel a Forma-1-es autóban fellépő erőket semmi sem pótolhatja. A Jégember összesen nyolc napot fog autóban tölteni, mielőtt elrajtol a 2012-es világbajnokság.



Pár héttel korábban Kimi Räikkönen felborult egy hómobillal Ausztriában, amit a sajtó elég rendesen felfújt. Miután az esetről készült videó bejárta a világot, mindenki meggyőződhetett róla, hogy az eset nem volt komoly.


Mark Arnall a finn Turun Sanomatnak elmondta, hogy Räikkönen fájó csuklója csak kis mértében befolyásolta az edzéstervet:
„Volt egy fájó csuklónk, melynek következtében egy kicsit változtatni kellett a terveinken, de a gyakorlatban ez csak annyit jelentett, hogy rövid, félnapos szünetet kellett tartani az edzésben”- mondta Mark Arnall, Kimi Räikkönen személyi edzője.
„Mindent összevetve a munka teljes erőbedobással folyik; a nyak és a lábak, azaz a főbb testrészek ellenállóak, mint az acél. Egy jó folyamatot végeztünk el, melyre pozitív módon került sor. Kimi jó formában van”- szögezte le az edző.
Arnall, aki már lassan tíz éve követi figyelemmel Räikkönen erőnlétét, elmondta, hogy különösen a nyakizmok erősítésére kell figyelni, de ezeket leginkább csak az autóban lehet felkészíteni:
„Már mondhatni hagyományosan tudjuk azt, hogy a nyakizmokon kívül mindent képesek leszünk felkészíteni. Ezeket csak F1-es gép vezetésével tudjuk felerősíteni a kívánt szintre.”
A felkészülésben mégis sokat segít az a berendezés, melyet Räikkönen svájci otthonában épített ki a Technogym. A berendezés nagyon életszerűen reprodukálja a Forma-1-es autók vezetése által keltett erőhatásokat:
„A versenyző a megfelelő pozíciót tudja felvenni benne, és az izmokat ugyanúgy tudja edzeni vele, mintha vezetne. Egyedül a nyakizmokat nem tudja olyan erősen edzeni, mint a Forma-1-es autó, mivel hiányoznak az igazi G-erők”- fejtette ki Arnall.
Räikkönen várhatóan nyolc napot fog tesztelni az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt: két nap Valenciában (január 23-24), majd a jerezi teszt első két napja, végül négy nap Barcelonában.
„Nyolc nap nem olyan sok, de ez senki számára sem jelentene sokat. Bizonyos módon az Albert Park lesz a legkeményebb része a tesztnek. Ott még lesz pár napja arra, hogy a nyakizmok bizonyos részeit megerősítse”- mondta Arnall.
forrás: f-1live.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése