2012. január 19.

Kimi Räikkönen 2012-es autója elkészül az első tesztre!

A megbízható német Auto Motor und Sport internetes lap információi szerint nagyon valószínű, hogy a Lotus F1 Team készen fog állni az idei első hivatalos tesztre, mely február első hetében veszi kezdetét Jerezben.

Kimi Räikkönen és Romain Grosjean is az új autójával kezdheti meg a munkát 2012-ben a spanyolországi teszteken. 
A Lotus F1 Team rendkívül keményen dolgozik azért, hogy visszataláljon a helyes útra, de a brit színekben versenyző csapat tudja, nehéz dolga lesz, miután Kimi Räikkönen és Romain Grosjean is legutóbb 2009-ben versenyzett az F1-ben.

A finn „Jégembert”, aki 2007-ben a Ferrarival megnyerte a sorozatot, vezérnek várják a csapatnál, ami újabb nyomást jelenthet Kimi számára. A WRC-ben és az amerikai NASCAR sorozatban is versenyzett pilóta a hónap végén (január 23-24.) egy két napos privát teszten fog részt venni a Lotus csapattal Valenciában, a Ricardo Tormo versenypályán.

Kimi a szabályok értelmében egy 2010-es modellel gurul majd pályára, amit a Renault biztosít számára. A finn „Jégember” a 2012-es autóját február 7-én, Jerezben, az első kollektív teszten próbálhatja ki leghamarabb.

A német Auto Motor und Sport internetes lap információi szerint nagyon valószínű az, hogy a Lotus 2012-es autója Jerezben debütál az első kollektív teszten. A magazin úgy tudja, hogy a gárda új autója még január hónap első felében teljesítette az FIA kötelező töréstesztjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése