2012. január 3.

Räikkönen teljes erőbedobással készül a visszatérésre

A jelek szerint Kimi Räikkönen komolyan gondolja a visszatérést, és a 2007-es világbajnok minden nap egyeztet az Enstone-ban dolgozó mérnökökkel, valamint a Jégember személyre szabott edzésterve is készen áll, hogy a finn maximálisan felkészülhessen az első bevetésre.



Kimi Räikkönen 2009 óta nem vezetett Forma-1-es autót, és annak ellenére, hogy a finn és a szakemberek két nagy változást emeltek ki – Pirelli abroncsok és DRS -, melyekhez a versenyzőnek hozzá kell szoknia, a Lotus F1 Team és a Jégember mindent megtesz annak érdekében, hogy a visszatérés sikeres legyen.
Az F1-Live információi szerint elkészült a Kimi Räikkönen számára összeállított edzésprogram, mely nemcsak a szokásos fizikai edzést tartalmazza: a finn hamarosan beülhet az istálló 2009-es modelljébe, hogy visszaszokjon a Forma-1-es tempóhoz.

Räikkönen a karácsonyi parti óta nem járt az istálló főhadiszállásán, de napi szinten kapcsolatban áll a mérnökökkel, akiket telefonon keres fel, és a fejlesztés minden egyes fázisáról tudni akarja a részleteket. Állítólag Räikkönent mintha „kicserélték volna”, és a tőle eddig szokatlan aktivitást és érdeklődést mutat a dolgok lefolyása iránt.

Az elmúlt két évben több ponton is változtak az autók technikai paraméterei, és annak ellenére, hogy egy alapvetően változatlan konstrukcióról beszélhetünk, nemcsak a Pirelli abroncsai, vagy az állítható hátsó szárny fog újdonságot jelenteni Räikkönen számára.

Biztosra vehető, hogy a fizikai felkészülés mellett legalább akkora szerepet kap az autó paramétereinek a tanulmányozása, mint az, hogy megerősítsék Räikkönen nyakizmait és leadjon pár kilót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése