2012. január 29.

Räikkönen fél év alatt bizonyíthat

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen két év ralizás után idén visszatér a Forma-1-be, a Lotus pilótája lesz. Michael Schumacher példáját látva a finnre komoly kihívás vár, a versenyképességét nem lehet előre garantálni.

Räikkönen a hét elején Valenciában már melegített egy 2010-es autóval, februárban pedig a három hivatalos téli teszten is vezet majd, 1972 és '74 világbajnoka, az első címét szintén egy fekete-arany, eredeti Lotusszal szerző Emerson Fittipaldi pedig úgy véli, hogy ha az első hónapokban elkapja a fonalat a finn, akkor minden rendben lesz.

"A nagyszerű adottságai miatt megvan a képessége, hogy újra nagyon gyors legyen majd, még két év távollét után is. De gyorsan kell majd alkalmazkodnia, az első hat hónap kritikus lesz számára" - mondta a brazil legenda.

Az egész 2012-es idény kilátásait illetően Fittipaldi is oszta az általános véleményt, miszerint a tavaly második címét is megszerző Red Bull-Vettel kombináció lesz a fő esélyes.

"Úgy néz ki, hogy megint Sebastian Vettelt kell majd megverni, hiszen a Red Bullnál ott van Adrian Newey, aki egy zseni. Persze nem feledkezhetünk meg a Ferrariról és a McLarenről sem, akiknek szintén nagy és kompetens gárdája van és kiváló pilótáik, mindenük megvan hozzá, hogy a csúcsra érjenek."

A Lotushoz kapcsolódó hír, hogy a csapat hivatalosan is nevet adott idei modelljének, a február 5-én leleplezendő autót E20-asnak keresztelték.

Ez szakít a korábbi modelljelölési rendszerrel, hiszen az eddigiek alapján az R32-es következett volna, azonban 2012-re végleg kikerült a Renault a csapat nevéből, mostantól a központ, Enstone adja a betűt, míg a 20-as szám azt jelzi, hogy ez éppen a 20. autó, amely a benettonos, renault-s és immár lotusos inkarnáció keretében született az angliai műhelyben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése