2012. január 18.

Megoszlanak Räikkönenről a vélemények

Kimi Räikkönen két év után tér vissza az F1-be, John Watson szerint nehéz lesz visszarázódnia.

Eléégé megoszlanak Kimoi Räikkönen visszatérésével a vélemények. Egyesek szerint több hónap kell majd a finnek a visszarázódásra, ám valaki szerint akár még újabb bajnoki címet is szerezhet a Lotus pilótája.

A 2007-es világbajnok, aki korábban öt évet töltött a McLarennél, 2012-ben tér vissza a száguldó cirkuszba. Aki Hintsa, Kimi honfitársa, aki a McLaren orvosaként van jelen az F1-ben elárulta, hogy simább lesz Kiminek visszarázódnia az F1-es közegbe, mint két éve Michael Schumachernek:

"Fizikailag Kimi ugyanolyan erős. Mindig is volt. Egyértelmű, hogy könnyebb lesz Kimi számára a visszatérés, mint Schumachernek volt 2010-ben. Kimi sokkal fiatalabb, ráadásul csak két évig volt távol és addig is erős kihívást jelentő kategóriában vezetett. Ebben az életszakaszban tízéves korkülönbség döntő faktor az élsportban. Amikor egy sportoló betölti a 40-et, reakcióideje természetes módon lelassul és ezzel nem is lehet kezdeni semmit. Nem lehet visszaforgatni az időt." - nyilatkozta Hintsa.

A finn szakemberrel nem osztja véleményét, az ötszörös futamgyőztes, John Watson:
"Ha Schumacher nézzük, akkor nehezebb lesz visszarázódni az F1-be, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Ám szerintem Kimi esetében talán nem lesz ilyen hosszú az akklimatizálódás. Az aerodinamikai változások, az új abroncsok a tesztkorlátozások ugyan kissé visszafogja majd, így minden lehetőséget meg kell majd ragadnia az új autóval ahhoz, hogy két évnyi ralis bolondozás után a lehető legjobbat nyújtsa. elsősorban fejben kell visszaszoknia.”

Ha ez sikerül Räikkönennek, akkor Damon Hill szerint szenzációs párharcokat lehet majd látni a bajnoki címért:

„Meg kell, hogy mutassa, hogy még mindig versenyképes, van egy jó csapata, és még mindig fiatal. Már nyert egy világbajnokságot, én pedig csak az ő korában kerültem az F1-be. Van még benne néhány világbajnoki cím.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése