2012. január 16.

Lopez: Räikönennel a top 3 acél

Gerard Lopez, aki Genii Capital, és egyben a Lotus F1 Team tulajdonosa és főnöke, elmondta, hogy Kimi Räikkönen gyorsaságával és tapasztalatával világos célt tűztek ki az idei szezonra: a legjobb három csapattal kell versenyezniük. Ehhez egy gyors autóra is szükség lesz, melyben az új futómű is fontos szerephez juthat.

Gerard Lopez a Gravity Charouz Racing csapat által indított Mercedes SLS AMG GT3-mal állt rajthoz a Dubaiban megrendezett Dunlop 24-óráson, és egy pár mondat erejéig a Forma-1-ről, és a csapat 2012-es terveiről nyilatkozott a YallaF1-nek:
„Azt kell, hogy mondjam, az érdeklődés meglepő, mióta Kimi csatlakozott hozzánk. Tudtuk azt, hogy népszerű volt, de nem ebben a mértékben, és nem vártunk ilyen jó reakciót. A mi részünkről remek az, hogy a fedélzeten tudhatjuk, mivel ő egy világbajnok, és óriási tapasztalattal rendelkezik, és mindannyian tudjuk, hogy gyors. Egyben ő egy nagyszerű srác is”- mondta Lopez.
Kimi Räikkönen mellett Romain Grosjean jutott lehetőséghez, akit az Eric Boullier tulajdonában álló Gravity Sport Management menedzsel:
„Romain megérdemli a lehetőséget. Tudtuk azt, hogy a csapatban lennie kell egy tapasztalt versenyzőnek, így itt van nekünk Kimi. Sajnos nem vagyunk olyanok, mint a Red Bull, akiknek ott van a Toro Rosso ahhoz, hogy a fiatal versenyzőket próbálgassák anélkül, hogy az zavarná a nagycsapatot. Úgy döntöttünk, hogy adunk Romainnak egy esélyt, mivel megmérettetett; megnyerte a 2011-es GP2 bajnokságot, és hiszünk benne, hogy képes a jó munkára.”
„Amikor realizáltuk Nick Heidfelddel, aki egy nagyon jó versenyző, hogy nem leszünk jobbak ötödiknél, akkor a legjobbat próbáltuk, hogy fiatal versenyzőket segítsük. Mint tudja, tavaly lehetőséget adtunk Bruno Sennának, és egyben Vitaly Petrovnak, akivel még mindig nagyon közeli kapcsolatban állunk.”
Lopez reálisan nyilatkozott a Lotus új futóművéről, mely a múlt héten látott napvilágot a sajtóban, és már több istálló is másolja a rendszert:
„Nem vagyok benne biztos, hogy minden csapat másolja a rendszerünket. A mi részünkről ez nem egyszerűen egy elem, ami gyorsabbá teszi az autót, de a csomag, amelyen dolgozunk, természetesen azt akarjuk, hogy gyors legyen.”
„Nem vagyunk az egyik nagycsapat a Forma-1-ben, de mi vagyunk a legjobb privátcsapat, és Kimivel a fedélzeten világos szándékkal rendelkezünk: a célunk az, hogy a legjobb hárommal versenyezzünk. Nagyon kemény, hogy legyőzzük őket, mert rendelkeznek a forrással és tapasztalattal.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése