2012. január 1.

Robertson: Kimi még mindig sokat adhat a sportnak

Kimi Räikkönen menedzsere, Steve Robertson szerint a finn világbajnok még mindig sokat adhat a sportnak, és nagyon boldog, hogy a jövőben is vele dolgozhat tovább a Formula-1-ben.
Roberston biztos benne, hogy Kimi sokat dob majd a Formul-1 hangulatán.
Kimi Räikkönen idén egy két esztendős távollét után tér vissza a kategóriába, és pattan újra egy F1-es versenygép volánja mögé. A finn „Jégember”, aki 2010-ben és 2011-ben a WRC-ben szerepelt, legutóbb a saját csapatával (ICE One Racing), a Williams istállóval folytatott komoly tárgyalásokat, ám végül a Lotus F1 Team lett a befutó.

Räikkönen egy két évre szóló megállapodást kötött a brit csapattal. Kimi láthatóan motivált, és boldogabbnak tűnik, mint valaha, amit menedzsere, Steve Robertson is lát.

„Boldog vagyok, amikor lehetőségem van vele dolgozni.” – kezdte Steve Robertson a Turun Sanomat finn lapnak.

„Kimi valóban vissza akart térni, és ez egyértelmű volt. Amikor egy időre kilépsz valahonnan, tudatosul benned az, hogy vissza akarsz térni. Kimi még mindig sokat adhat a sportnak.”

2007 Formula-1 világbajnoka várhatóan ebben a hónapban kezdi meg a tesztelést a Lotus F1 Team két éves konstrukciójával, majd februárban, az első kollektív teszteken vesz részt a 2012-es modellel. Kimi fő feladata az lesz, hogy megismerje a Pirelli új abroncsait, és az előzést elősegítő DRS rendszert.

(forrás:f-1live.hu)
(M)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése