2012. január 19.

Lauda: Räikkönen csak egy kiváló autóval fog ragyogni

A háromszoros bajnok Niki Lauda nagyon örül Kimi Räikkönen visszatérésének, mivel a finn ismét lázba hozza a rajongókat, és nagy érdeklődés fogja övezni. Ettől függetlenül minden esély megvan rá, hogy Sebastian Vettel 2012-ben is dominálni fog – véli Lauda.
2009 után Kimi Räikkönen ismét tagja lesz a Forma-1 mezőnyének, így hat világbajnok fog felsorakozni az ausztrál rajtrácsra márciusban.

„Kiváló hír, hogy visszatér. Ő egy kivételes személyiség, és hatalmas érdeklődést és izgatottságot fog létrehozni a médiában és rajongók között”- mondta Lauda az Autosportnak.

„Ez egy jó megmozdulás a Renaultnak vagy a Lotusnak, ahogy a csapatot hívják most. Az egész attól függ, hogy milyen jó lesz az autó, mert Kimi csak egy remek autóval fog ragyogni.”

Az osztrák szerint idén is hatalmas hegyet kell megmásznia annak, aki le akarja győzni Sebastian Vettelt, aki könnyen domináns lehet ebben az évben is:
„Az biztos, hogy ez lehetséges. Sebastian sok önbizalmat szedett össze tavaly, és nem hibázott. Ő ismét egy mérföldkő lesz. Bárki is akarja legyőzni, egy tökéletes autóval kell rendelkeznie.”

„Jelenleg senki sem tudja, hogyan fognak teljesíteni az autók. Habár, logikus szempontok alapján a Red Bullnak kellene ismét az élen lennie, mivel nekik csak módosítani kell a kipufogót és a diffúzort.”

„A leszorítóerőben keletkező veszteséget aerodinamikai fejlesztésekkel fogják visszaszerezni. A kérdés az: ki fogja megtalálni a legokosabb megoldást? Az rendelkezik most előnnyel, akinek egy nagyon jó autója volt 2011-ben.”

„A Red Bull egy kiváló autóval rendelkezett tavaly, és csak további fejlesztésekre van szükségük, holott a Mercedesnek egy teljesen új autót kell építenie. Ez magába foglalja a kockázatot, hogy rossz irányba mennek el, annak ellenére, hogy felvettek pár remek technikust. Ugyanez igaz a Ferrarira.”

„Könnyebb egy jó alapról kezdeni, mint a semmiből kezdeni. Azt kell, hogy mondjam, meg kell várnunk az első tesztet.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése