2012. január 15.

Coulthard: Vettel már most legenda

David Coulthard szerint minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel már most beírta nevét a Formula-1 történetének legnagyobb pilótáinak sorába.
A 24 éves Vettel tavaly 19 futamon 11 futamgyőzelmet és 15 pole pozíciót szerezve 122 pontos előnnyel nyerte meg a világbajnoki címet, amivel minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka lett.

„Csak nézd meg Mark Webbert. Ő egy olyan pilóta, akit én nagyon sokra tartok, de ha Sebastian Vettel tavalyi évéhez hasonlítjuk a teljesítményét, akkor ő nincs sehol” – nyilatkozta Coulthard az Autosport International rendezvényén. – "Amit láthatunk az az, hogy Vettel ezzel a címvédéssel a sport legnagyobbjainak a sorába emelkedik. Egészen elképesztő, hogy Sebastian mennyire uralta a tavalyi évet, mert az ő győzelmei nem hasonlítottak Michael Schumacher uralmához, amikor Schumacher gyakran félkörös előnnyel tudta megnyerni a futamokat. Most sokkal szorosabb volt a verseny a csapatok között, és amint az láthattuk például Fernando Alonso sohasem adta fel, míg Lewis Hamilton igen változatos formában volt, és Jenson is fantasztikusan vezetett. De mindez nem sokat ért, amikor Sebastian nyerő passzban volt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése